App

Nu kan pladesamlere holde sig a jour via mobilen.
forfatter

Hvis du stadig sværger til fysiske musikformater, og måske især vinyl, så har du garanteret hørt om hjemmesiden Discogs. Det sted, hvor samlere viser deres samlinger, samt køber og sælger musik. Brugt så vel som nyt.

Og har du desuden registreret din pladesamling på Discogs-kontoen, så du ved, hvor omfattende en proces det kan være. Søg efter kunstner, find albummet, og prøv at finde vej i junglen af ​​forskellige udgaver og udgivelser, indtil du til sidst finde din plade og får registreret det ordentligt. Gentag med den næste skive.

Nemmere registrering med app
Med den nye Discogs-app kan du blot scanne stregkoden på albummet med mobilkameraet. Pærelet! Altså hvis albummet faktisk har en stregkode, som er registreret i systemet. Undertegnede har scannet hele sin samling, og omkring 70-80 procent af pladerne var uproblematiske, imens resten skulle indkodes manuelt.

Tidligere har vi brugt app’en Discollector, som kobler sig op på Discogs-kontoen. Denne app koster 49 kroner, og har ikke megen anden funktionalitet ud over at registrere samlingen. Den officielle Discogs-app er til gengæld helt gratis, og gør det nemt at tilføje og slette udgivelser i ens eget musikkatalog. Og man kan se, om man allerede ejer en udgivelse, før man køber. Er der ingen, der sælger den udgave, som man er på jagt efter, kan man tilføje det til sin ønskeliste, og blive underrettet, når nogen har lagt den til salg.

Det er også let at se den gennemsnitlige markedsværdi af en bestemt musikudgivelse.

I øjeblikket Discogs-app’en er kun tilgængelig til Apple-enheder. En Androidversion er på vej.

Læs mere om app’en her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.