Search
Generic filters

Nye Canon-objektiver til R-kameraer

Nu kan du bestille Canons nye RF-objektiver.

Vi har skrevet om dem før. Canon gjorde noget helt nyt med dem, idet de lancerede en road map, en oversigt over kommende objektiver til det nye spejlløse RF-system med full-frame-kameraer.

Nu ved vi lidt mere om i hvert fald to af RF-objektiverne, nemlig pris og lanceringstidspunkt for RF 70-200 mm f/2.8L IS USM og 85 mm f/1.2 DS.

(Foto: Canon)

Sammen med RF 15-35 mm og RF 24-70 mm udgør den kommende RF 70-200 mm “den hellige treenighed”. De tre objektiver, der strækker sig over hele brændviddeområdet fra ultravidvinkel til tele.

Canons RF 70-200 mm er blevet mindre og lettere end den tilsvarende EF 70-200 mm til spejlreflekskameraer: Den vejer 1,07 kg og er kun 146 mm lang, som den er vist på billedet ovenfor.

(Grafik: Canon)

Teleobjektivet anvender Canons Dual Nano USM-teknologi til at drive to linsegrupper. Det skal give hurtigere og mere støjsvag autofokus.

Canon har også arbejdet med at holde brændviddeændring ved fokusering (focus breathing) under kontrol og anvender et flydende linse-element for at reducere problemet. Det er især vigtigt ved video-optagelse.

Indvendig har objektivet femtrins optisk billedstabilisering og 17 linse-elementer fordelt på 13 grupper, hvoraf nogle er asfæriske, andre er UD- og Super UD-linser.

annonce

RF 70-200 mm f/2.8L IS USM kommer til salg i løbet af november til ca. 22.000 kroner, og modlysblænden koster ca. 700 kroner.

annonce
(Foto: Canon)

Det lysstærke portrætobjektiv RF 85 mm f/1.2L USM DS kommer til at koste ca. 27.000 kroner. Her kender vi ikke den nøjagtige salgsstart, men det bliver inden udgangen af 2019.

Objektivet er, som 85-millimetere er flest, men har Defocus Smoothing (DS), som giver endnu blødere defokuserede områder på billederne. RF 85 mm f/1.2L  anvender et par specielle linse-elementer med en særlig belægning – Vapor-Deposited Coating – der har højere lystransmission i centrum og lavere transmission i kanterne.

Begge objektiver er lavet til professionel brug og er støv- og vejrbeskyttede.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.
  Vi loves toplyd til lavpris.
  Logitech kapper kablet på sit gaming-hovedsæt, der er udviklet i samarbejde med profesionelle spillere.
  Sådan kommer Huaweis næste Mate 40-serie til at se ud.
  Den ser retro ud, men JBL 4349 er en splinterny tovejs studiehøjttaler – med en 12 tommers bas-enhed og et stort diskanthorn.
  Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.
  Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.