TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny Mercedes S-Klasse får 4D-lyd fra Burmester

Mercedes S-Klasse har mere end 30 højttalere og indbygget vibrator i sæderne!

forfatter
Publiceret 03/09/2020 - 11:43

Den splinternye Mercedes S-Klasse 2021 er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Mercedes har redesignet interiøret i S-Klasse fuldstændig, og antallet af fysiske knapper er reduceret til fordel for en ny 12,8 tommers OLED 3D-touch-skærm og en forbedret version af brugerfladen MBUX.

Når det er sagt, så er det først og fremmest lydsystemet, der pirrer vores nysgerrighed!

Læs også Vi tester Mercedes EQC Hvad er bedre end en Mercedes EQC? To Mercedes EQC! Vi er i gang med at teste standardlyden mod Burmester-anlægget.

4D-system med 31 højttalere

Mercedes og Burmester har længe samarbejdet på lydfronten, men på denne nye flagskibsmodel ser de ud til at have taget den hele vejen.

Det nye high-end surround-anlæg fra Burmester består af intet mindre end 31 højttaler-enheder rundt om i den luksuriøse kabine, inklusive en kraftfuld dedikeret subwoofer i et 18,5 liters kammer.

Forstærkereffekten er opgivet til hele 1750 watt, hvoraf 400 watt er afsat til subwooferen alene. Men det stopper ikke dér.

Burmester-systemet består af i alt 31 højttalere, hvoraf flere er placeret som højdekanaler i loftet. (Foto: Mercedes-Benz)

Indbyggede vibratorer

På den nye S-Klasse har Burmester og Mercedes indsat særlige vibratorer i stolerygge og nakkestøtter. Disse aktive vibratorer styres direkte via lydsystemets forstærkere og vibrerer i takt med lydsignalet.

På denne måde skal de bidrage til at forstærke oplevelsen af musik og underholdning, uden at lyden opleves som generende høj. Det er altså her, den fjerde dimension i “4D” kommer ind i billedet. Fører og passagerer kan selv justere styrken af vibrationerne.

Det nye Burmester-anlæg bliver én af mange ekstra optioner, man kan vælge på den nye S-Klasse: Præcis hvad dette tilvalg koster, er endnu ikke bekræftet, men billigt bliver det næppe.

Lyd & Billede jagter mere info om dette spændende lydsystem på fire hjul. I mellemtiden kan man tjekke videoen fra præsentationen af Mercedes S-Klasse ud:

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Første smugkik på ny konceptbil fra Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman skal give et førstehåndsindtryk af fremtidens designsprog hos Mini.
Porsche Taycan får længere rækkevidde Øger rækkevidden efter service.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend