annonce

Sony når nye højder med kameramobilen

MWC 2017

Superhurtigt kamera, 4K HDR-skærm og premiere for Snapdragon 835 i Xperia XZ Premium.

Foto: Sony Mobile
annonce

En nyhed på Mobile World Congress, som virkelig fangede vores interesse, var Sony Mobiles kommende topmodel, Xperia XZ.

(Foto: Sony Mobile)

 

Den har en helt ny kamerasensor, hvilket er mere ualmindeligt, end man skulle tro. Sony har brugt samme sensor i alle sine mobiler de sidste tre år, og mange konkurrenter bruger faktisk også Sonys sensor i sin mobiler. Dermed har Sony Mobile en særdeles stor fordel med nye Xperia XZ Premium, som alle andre nu må forsøge at indhente.

Jeg fik ikke knipset billedet, men bufferen reddede mig! (Foto: Lyd & Billede)

annonce

 

annonce

Sensoren nu har indbygget hukommelse, der bruges som buffer for de billeder, som du tager, har det betydet, at kameraet er blevet sindssygt hurtigt. Så snart kameraet opfatter en bevægelse i motivet, begynder det at tage billeder, så når der trykkes på udløseren, får man ikke bare et billede at se, men også dem, som sensoren selv har gemt før og efter. Det er dermed slut med ikke at få det perfekte skud, fordi de var for langsomme på aftrækkeren.

Men det virkelige partytrick med den nye sensor er nu, at du kan filme i super-slowmotion med hele 960 billeder i sekundet! Det gør den dog kun i 0,2 sekunder, før kameraet skifter til normal hastighed igen. Men når man afspiller klippet igen, er 6 sekunder med superslowmotion temmelig meget.

Desuden er sensorens pixels 19% større, hvilket gør det muligt at fange mere lys. Det burde give en langt bedre billedkvalitet under dårlige lysforhold.

annonce

Bedre billede med 4K HDR (Foto: Lyd & Billede)

 

Selve skærmen er enestående på mobilemarkedet. Den kan afspille video i 4K med HDR! ganske som et topklasse-fjernsyn. Indholdet kan også fås fra Amazon Prime, som lover at begynde at streame video i dette format.

Det sidste unikke ved Xperia XZ Premium er, at den faktisk er den første smartphone med Qualcomms helt nye Snapdragon 835-processor. Hvilket betyder, at ganske mange andre nye mobiler faktisk har en gammel processorgeneration til sammenligning. Ud over at være hurtigere og mere energieffektiv, understøtter den også understøtter download-hastigheder på 1 Gbps!

(Foto: Sony Mobile)

 

Mobilen har fått en kraftig metallramme som beskytter mobilen mot kraftige støt, og både fram- og bakside har Gorilla Glass 5. Minnet ligger nå på 4 GB og den har 64 GB med lagring. Batterikapasiteten er på generøse 3230 mAh og vekten på kun 195 gram.

Xperia XZ Premium slippes i mai/juni til 7.500 kroner.

Mobilen har en stærk metalramme til at beskytte mod kraftige stød, og både for- og bagside er af Gorilla Glass 5. Hukommelsen er nu 4 GB, og den har 64 GB lagerplads. Batteriets kapacitet er generøse 3.230 mAh og vægten kun 195 gram.

Xperia XZ Premium kommer i maj/juni til ca. 6.000 kroner.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Få bedre video-optagelser med en gimbal

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Du vil stadig kunne bruge dine ældre Sonos-produkter, selv om de ikke bliver opdateret, siger producenten.

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Der findes ikke alene apps, men også et smart-ur til golfspillere.