Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

LG G6 er lille, men stor

Stor skærm i usædvanligt format, men relativt små ydre mål.

Skrevet af / 27/02/2017 - 21:17
LG G6 er lille, men stor

Den nye model i G-serien, der blev vist på Mobile World Congress, er radikalt forskellig fra LG G5. Forgængeren var en meget eksperimentel model med udskiftelige moduler, imens G6 er mere traditionel.

Foto: Lyd & Billede
Hvad der virkelig ikke er traditionelt, er skærmen. Den 5,7-tommer store QHD + (2.880 x 1.440) skærm er i 18: 9-format, hvilket betyder, at den er dobbelt så høj, som den er bred (2: 1). Det giver en række interessante muligheder for at dele skærmen, da man let får to nøjagtig lige store firkanter at lege med.
Foto: Lyd & Billede

Man kan for eksempel filme video på den øverste halvdel af skærmen og tage stillbilleder i bunden. Eller optage kontinuerligt og være i stand til at se det seneste skud på skærmen. Men det skulle også være et ideelt format til film. Det kan være, men når man ser på det udvalg af formater, der allerede findes, er vi ikke sikre på, at der er behov for et til…

 

Foto: Lyd & Billede

Men hvad der derimod er interessant for filmelskere, er, at skærmen er HDR-certificeret efter Dolby Vision HDR10. Det betyder større dynamik og evnen til at vise meget lyse og mørke områder på samme tid.

 

Foto: Lyd & Billede

 

På trods af den store skærm, er ydermålene ikke så store, som man skulle tro. Den lange, smalle skærm gør, at telefonen er relativt nem at bruge med en hånd.

Foto: Lyd & Billede

Kameraerne består af et 13 Mp-vidvinkelobjektiv (125 grader) med F2,4 og et standardobjektiv (71 grader) 13 Mp med F1.8 og optisk billedstabilisering. Der er også optisk zoom. Selfiekameraet er 5Mp F2,2.

Foto: Lyd & Billede

LG ønskede at lave en minimalistisk mobil, hvor der ikke stikker noget unødvendigt ud fra kabinettet. Ikke engang kameralinsen. Det giver en flot, flad bagside. Den er også robust, med en IP68-klassificering mod støv og vand.

Processor: Snapdragon 821
Mål: 149 x 72 x 7,9 mm
Vægt: 163 gram
Batteri: 3.300 mAh

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lige om lidt går det løs i Las Vegas

Hold styr på dit helbred

Det smarteste køleskab, vi har set

Bybil på strøm

Radioen som aldrig løber tør for strøm

Et TV, du kan se på - og igennem

Hørepropper med tabsfri CD-lyd

Glem 85", nu gælder det 98"

Så billigt får du ikke 150 tommer

JBL's soundbars kan noget helt særligt

Tjek LG's 97-tommers OLED!

IFA-nyheder fra Samsung

0
Scroll to Top