Taylor Swift er mere larmende end AC/CD

Loudnesskrigen er desværre ikke ovre. Swift har mindre dynamikområde end selv tunge rockere som AC/DC og Motörhead.

Volumenkrigen – The Loudness War – ser desværre ikke til at være overstået endnu. Selv om der har været gjort flere forsøg på at stoppe lydødelæggelsen, bliver musikken stadig komprimeret kraftigt i produktionen. Naturlige spidser og stille passager udjævnes, så al dynamikken forsvinder. Formålet er at få det til at lyde “højere” og mere imponerende end konkurrenternes sange, når de spilles i radioen. Bagsiden af medaljen er, at resultatet lyder elendigt!

Production Advice, som blandt andet står bag “Dynamic Range Day“, som skal gøre opmærksom på problemet, har nu lavet nogle nye målinger. De har opdateret deres informationsgraf, der viser dynamikområdet på kendte plader fra de seneste årtier, med nogle nyligt udgivet cd’er. Og resultatet er beskæmmende.

Værst er Taylor Swift, som med “1989” får en orange advarselsfarve. Det er måske ikke så slemt som skrækeksemplet “Death Magnetic” med Metallica, men det er stadig meget mere højlydt end mange metalbands.

Der er dog også positive undtagelser, som Steven Wilson, der med “Hand. Cannot. Erase” placerer sig i det grønne, behagelige vellydsområde. Side om side om side med Metallica (“Black Album”), Motörhead og Sex Pistols. Ja, de er faktisk alle eksempler på relativt ikke-støjende musik!

Læs mere i artiklen om productionadvice.co.uk

Les videre
Exit mobile version