TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sådan hører du musikken fra Netflix på Spotify

Ny nordisk hub gør det nemmere at finde musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.

forfatter
Publiceret 30/05/2022 - 20:15

Har du fået titelsangen fra din yndlingsserie på hjernen, men har svært ved at finde den igen? Nu er der håb!

Spotify har siden 2021 haft et globalt samarbejde med Netflix, men nu samler tjenesten musikken fra film og serier under en fællesnordisk “hub” med med playlister baseret på de mest populære Netflix-serier i Norden.

Spotify Netflix Snabba Cash
Musikken fra den svenske serie Snabba Cash er nu lettilgængelig under Netflix-hubben i Spotify. (Skærmskud fra web-versionen af Spotify)

Populær musik

Det at blive associeret med en bestemt film eller serie kan give et betydeligt boost for musikere. Efter at den svenske Netflix-serie Snabba Cash kom tilbage i 2021, fik nummeret “Försent” med 1.Cuz og Greekazo et solid boost (hele 893 procent, hvis man ser på antallet af afspilninger), og nummeret “Revolution” med Elias fra 2015 steg med hele 13.500 procent efter at være blevet brugt i serien Young Royals i 2021.

“Nogle af vor tids mest kendte sange er blevet ikoniske gennem TV-serier. En Netflix-succes kan tydeligt mærkes på Spotify, da fans søger efter og lytter til sangene fra deres favoritter. På baggrund af dette forenkler vi nu oplevelsen med en dedikeret hub for alle, der elsker TV-serier og musikken fra dem,” siger Amanda Waldås, der er Consumer Marketing Manager Nordics hos Spotify.

Sådan finder du sangene fra din serie

Musikindholdet fra Netflix-serier kan nemt findes via dette link, alternativt ved at skrive “Netflix” i søgefeltet under Genrer og temaer. Det tager dig videre til Netflix-hubben med officielle playlister, podcasts og originale film-soundtracks. Spotify siger i en pressemeddelelse, at flere numre og mere indhold vil blive tilføjet de kommende måneder.

Psst! Hvis du spekulerer på, hvor du kan finde musikken fra populære HBO-serier som Game of Thrones, anbefaler vi at tjekke playlisterne på HBO’s verificerede brugerkonto.

Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Nyt album fra The Boss Så er det officielt! Den 11. november udgiver The Boss sit 21. studiealbum.
Nyt album? Den amerikanske rock-legende er snart klar med sit 21. studiealbum - og denne gang er det et soul cover-album.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Billig streaming-løsning Boksen der giver dig Bluetooth i anlægget.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Følg Lyd & Billede