Top 10

Top 10 – Find den bedste mobil lige nu!

Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.

Din mobil er det vigtigste elektronikprodukt, du ejer. I hvert fald bruger langt de fleste af os mange timer med vores smartphone hver dag, og mobilen er en blæksprutte, som både udfylder rollen som kamera, musikafspiller, TV-skærm, webbrowser, E-bogslæser, brevdue, kalender, notesblok, spillekonsol, telefon og meget, meget mere.

Med andre ord er det ikke ligegyldigt, hvilken smartphone du render rundt med i lommen. På Lyd & Billede tester vi et stort antal mobiler hvert år – i alle prisklasser – og nogle er klart bedre end andre.

Her har vi sammensat en liste over de ti bedste smartphones fra de seneste 12 måneder. Der er mobiler i alle prisklasser på listen – det er jo ikke alle, der har lyst til at slagte den helt store sparegris for at købe en telefon – men til fælles har de alle, at de kommer med vores varmeste anbefaling.

Vi anbefaler, at du læser den pågældende test, før du køber én af mobilerne på listen, men vi lover, at vælger du et af produkterne på listen, går du ikke helt galt i byen.

[vc_row][vc_column][vc_tta_accordion active_section=”1001″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Det skal du holde øje med, når du køber ny mobil” tab_id=”1570451461790-49d90d96-f77f”][vc_column_text]

Batteriet: Måles i mAh (milli-Ampere-hours), hvilket meget simpelt formuleret angiver, hvor længe din mobil har strøm. Jo flere mAh, jo bedre. Som minimum bør du gå efter 3000 mAh, men hvis mobilen har en stor skærm (i omegnen af 6 tommer eller mere), bør tallet være endnu højere. Især hvis skærmen også er meget lysstærk.

Kamera: I dag kommer mange smartphones med to eller flere objektiver, og hvis du gerne vil tage gode billeder med din mobil, bør du kigge efter ting som autofokus, vidvinkel og/eller ultravidvinkel, optisk zoom, optisk billedstabilisering, nattemodus osv. Til gengæld kan du glemme alt om megapixels. Det har næsten ingen betydning for, hvor gode dine billeder bliver.

Lager: Du må aldrig, aldrig, aldrig købe en smartphone, som kun kommer med 8 eller 16 gigabyte internt lager. Alene operativsystemet (typisk Android) fylder så meget, at der næsten ingen plads er tilbage, hvis du ikke har mindst 32 gigabyte at gøre godt med. Mange smartphones lader dig udvide det indbyggede lager via microSD-kort eller lignende, men vær opmærksom på, at eksterne hukommelseskort er en del langsommere end telefonens egen ROM

Opladning: Flere og flere smartphones, specielt i mellemklassen og selvfølgelig de fleste dyrere modeller, kommer med mulighed for hurtigopladning og/eller trådløs opladning. Det er til at leve med, at din mobil ikke kan holde strøm en hel dag, hvis den kan oplades fra 0 til 50 procent strøm på en halv time eller mindre.

Skærm: Vær klar over, at en stor skærm ikke automatisk er ensbetydende med, at der er meget plads at gøre godt med til apps osv. Opløsningen er lige så vigtig, og selv i dag kommer de billigste smartphones med blot HD-opløsning, mens de helt dyre modeller typisk har 2K-skærme eller bedre. Når opløsningen er højere, bliver arbejdsområdet på skærmen så meget desto større, og billedkvaliteten er selvfølgelig bedre og grafikken skarpere.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Denne liste vil blive opdateret løbende, efterhånden som vi tester nye produkter.

Les videre
Exit mobile version