Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

TomTom og Huawei indgår samarbejde om ny kort-app

Den kinesiske mobilproducent går endnu et skridt i retning af løsrivelse fra Googles økosystem.

Skrevet af / 20/01/2020 - 21:50
TomTom og Huawei indgår samarbejde om ny kort-app

Hollandske TomTom, der er blandt verdens største producenter af navigationsløsninger, har afsløret, at firmaet har indgået en aftale med kinesiske Huawei.

Aftalen giver den kinesiske virksomhed ret til at bruge TomToms kort og tjenester i smartphone-apps. Det gælder bl.a. TomToms enestående trafikinformationer samt firmaets navigations-software.

Talsmand for TomTom Remco Meerstra siger til Reuters, at aftalen allerede blev indgået for noget tid siden, men selv om TomTom først har valgt at offentliggøre aftalen nu, vil han ikke oplyse om flere detaljer til nyhedsbureauet.

Aftalen er godt nyt både for Huawei og TomTom. Den kinesiske mobilproducent er stadig hårdt ramt af den amerikanske boykot, som i forsommeren 2019 betød, at Google blev nødt til at afbryde sit samarbejde med kineserne.

TomTom er også under pres på markedet, hvor alle har Google Maps installeret på deres smartphones. Af samme grund frasolgte den hollandske virksomhed sidste år den division, som fremstiller fysiske navigationsenheder til bilen. Køber var dækproducenten Bridgestone. Frasalget skete, fordi TomTom i fremtiden vil fokusere udelukkende på sin digitale forretning.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top