Search
Generic filters

TomTom og Huawei indgår samarbejde om ny kort-app

Den kinesiske mobilproducent går endnu et skridt i retning af løsrivelse fra Googles økosystem.

Hollandske TomTom, der er blandt verdens største producenter af navigationsløsninger, har afsløret, at firmaet har indgået en aftale med kinesiske Huawei.

Aftalen giver den kinesiske virksomhed ret til at bruge TomToms kort og tjenester i smartphone-apps. Det gælder bl.a. TomToms enestående trafikinformationer samt firmaets navigations-software.

Talsmand for TomTom Remco Meerstra siger til Reuters, at aftalen allerede blev indgået for noget tid siden, men selv om TomTom først har valgt at offentliggøre aftalen nu, vil han ikke oplyse om flere detaljer til nyhedsbureauet.

Aftalen er godt nyt både for Huawei og TomTom. Den kinesiske mobilproducent er stadig hårdt ramt af den amerikanske boykot, som i forsommeren 2019 betød, at Google blev nødt til at afbryde sit samarbejde med kineserne.

TomTom er også under pres på markedet, hvor alle har Google Maps installeret på deres smartphones. Af samme grund frasolgte den hollandske virksomhed sidste år den division, som fremstiller fysiske navigationsenheder til bilen. Køber var dækproducenten Bridgestone. Frasalget skete, fordi TomTom i fremtiden vil fokusere udelukkende på sin digitale forretning.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.