Search
Generic filters
 itemprop

TomTom og Huawei indgår samarbejde om ny kort-app

Den kinesiske mobilproducent går endnu et skridt i retning af løsrivelse fra Googles økosystem.

Hollandske TomTom, der er blandt verdens største producenter af navigationsløsninger, har afsløret, at firmaet har indgået en aftale med kinesiske Huawei.

Aftalen giver den kinesiske virksomhed ret til at bruge TomToms kort og tjenester i smartphone-apps. Det gælder bl.a. TomToms enestående trafikinformationer samt firmaets navigations-software.

Talsmand for TomTom Remco Meerstra siger til Reuters, at aftalen allerede blev indgået for noget tid siden, men selv om TomTom først har valgt at offentliggøre aftalen nu, vil han ikke oplyse om flere detaljer til nyhedsbureauet.

Aftalen er godt nyt både for Huawei og TomTom. Den kinesiske mobilproducent er stadig hårdt ramt af den amerikanske boykot, som i forsommeren 2019 betød, at Google blev nødt til at afbryde sit samarbejde med kineserne.

TomTom er også under pres på markedet, hvor alle har Google Maps installeret på deres smartphones. Af samme grund frasolgte den hollandske virksomhed sidste år den division, som fremstiller fysiske navigationsenheder til bilen. Køber var dækproducenten Bridgestone. Frasalget skete, fordi TomTom i fremtiden vil fokusere udelukkende på sin digitale forretning.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Læs også

SOMMERTILBUD
6 UGER LB+
FOR KUN 6 KR
Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
PRØV i 6 UGER
close-link