12 gratis apps der gør sommeren sjovere

Her er 12 GRATIS apps til iPhone og Android, som gør sommeren nemmere og sjovere.
forfatter

Alle apps i guiden er gratis og findes både til Android og iOS. Find dem i App Store eller på Google Play ved at søge på navnet.

 

packpoint1

PackPoint
Android/iOS

Kan du aldrig overskue, hvad du skal have med i bagagen, når du tager på ferie? Så kommer PackPoint til undsætning. Du vælger din destination og tidspunktet for rejsen i app’en, hvorefter du bliver spurgt, hvilke aktiviteter du planlægger. På den baggrund foreslår app’en en liste med ting, som passer til netop din rejse. Du kan så vælge til og fra, og derefter uploade en færdig pakkeliste til f.eks. Evernote eller Facebook. Eller du kan sende den til dig selv som mail.

 

fieldtrip2

Annonce

Field Trip
Android/iOS

Hvis du har denne app installeret på din mobil, får du automatisk besked, når der er en interessant attraktion i nærheden. Det kan være alt lige fra butikker og restauranter til museer og historiske mindesmærker. App’en indeholder korte beskrivelser af de forskellige attraktioner, som man ovenikøbet kan få læst op, hvis man har et par hovedtelefoner eller et Bluetooth headset koblet til mobilen.

 

getmyboat1

GetMyBoat
Android/iOS

Der er ikke noget så skønt som at komme ud på vandet på en varm sommerdag. Men hvis du ikke lige har din egen båd, kano eller lignende, kan det være lidt svært. Eller … det kan også være let, for med GetMyBoat får du lynhurtigt overblik over, hvor der er både til leje i nærheden.

GetMyBoat er simpelthen Airbnb for bådejere og for dem, der gerne vil leje en båd for en time, en dag eller en uge. App’en virker i 135 forskellige lande, så chancerne for, at den kan hjælpe dig til en tur på bølgerne, er store, næsten uanset hvor du måtte befinde dig.

 

Annonce

bandsintown1

Bandsintown Concerts
Android/iOS

En fed koncert er ekstra fed, hvis den foregår udendørs om sommeren, og med Bandsintown er der nærmest statsgaranti for, at du kan finde koncerter med netop dine yndlingsbands, uanset hvor du befinder dig. App’en starter med at scanne dit musikbibliotek og dine kontakter, og du får så koncertanbefalinger i app’en baseret på din fysiske placering, din musiksmag osv. Du kan også se populære koncerter i området – eller hvilke koncerter dine venner skal til i nær fremtid.

 

tripit flight details

Annonce

TripIt
Android/iOS

Hold styr på alle dine flybilletter, hotelreservationer, lejebiler, og hvad der nu ellers skal til for at få en fantastisk sommerferie. Den store fordel ved app’en er, at den samler alle disse oplysninger ét sted. Det eneste, du skal gøre, er at videresende e-mails med bekræftelser på fly, hotel osv. til én bestemt e-mail-adresse, så tager TripIt sig af resten.

 

momondo1

Momondo
Android/iOS

Hvis du skal finde de bedste og billigste flybilletter til dit yndlingsferiemål, gør du klogt i at bruge en specialiseret søgemaskine. Dem findes der nogle stykker af, men den bedste er utvivlsomt Momondo. Her har du mulighed for at søge blandt stort set alle flyselskaber i hele verden og sammensætte din tur efter lige netop dine præferencer ved hjælp af en lang række filtre. Momondo kan også bruges til at finde de bedste priser på hoteller.

 

Annonce

yelp1

Yelp
Android/iOS

Der findes masser af apps, som kan guide dig til de bedste oplevelser på dit bestemmelsessted, men hvis du skal finde en god restaurant, bar eller café, er Yelp det bedste bud. Yelp kender stort set alle restauranter, uanset hvor du end måtte befinde dig, og app’ens største fordel er det store antal brugere. Det betyder nemlig, at selv de mindste restauranter typisk har fået mange brugeranmeldelser, hvilket gør det lettere at finde de gode steder og undgå de værste turistfælder.

Annonce

 

airbnb1

Airbnb
Android/iOS

Himmerige for udlejning af værelser, lejligheder og sommerhuse – uanset om du vil finde et sted at bo, mens du er på ferie, eller du vil udleje din lejlighed eller dit sommerhus til andre, mens du ikke er hjemme. Der er over 1,5 millioner opslag på Airbnb, og app’en bruges over hele verden. Den nemmeste og mest sikre måde at finde en feriebolig på, hvis du ikke gider bo på hotel!

 

googletranslate1

Google Translate
Android/iOS

Annonce

Det er efterhånden spild af tid at lære sprog i skolen, for apps med kunstig intelligens kan maskinoversætte mellem snart sagt alle sprog i verden. Langt den bedste er Google Translate, som ikke blot kan oversætte tekst, men også tale, hvis du taler ind i mobilens mikrofon. Du kan tilmed tage et billede af f.eks. en menu, og så kan app’en oversætte teksten fra billedet til dit eget sprog. Nærmest uundværlig på rejsen, hvis du vil undgå at kaste dig ud i alt for eksotiske retter.

 

foodspotting1

Foodspotting
Android/iOS

En alternativ måde at finde gode spisesteder på rejsen. Her er fokus nemlig på konkrete retter i stedet for restauranter. App’en registrerer din placering og viser dig så billeder af lækre madretter, der kan købes i nærheden. Du kan gemme interessante retter som bogmærker og selv bidrage med billeder af mad. Det er nemlig brugerne selv – ægte foodies – der leverer indholdet til Foodspotting.

 

opentable1

OpenTable
Android/iOS

Annonce

En mere traditionel måde at finde en god restaurant på er med OpenTable, men denne app er ikke bare en søgemaskine for gode spisesteder, den kan også bruges til at reservere bord, hvis du finder noget, der frister. Et meget stort antal restauranter i hele verden er forbundet med OpenTable, så når du først er logget ind i app’en, kan du reservere et bord direkte fra mobilen med et enkelt tryk med fingeren.

 

geocaching1

Geocaching Classic
Android/iOS

Geocaching er en moderne form for skattejagt, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager finder såkaldte caches, som er gemt forskellige steder over hele verden. En cache er sædvanligvis en beholder – alt fra gamle ammunitionskasser til bittesmå æsker på størrelse med et fingerbøl – indeholdende en masse småting af ringe værdi, som findere af cachen kan bytte ud med andre ting, som de selv har med. Det er en aktivitet, som børn elsker, og det eneste, du skal bruge, er en mobiltelefon og denne app!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også