TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony lancerer Xperia 1 IV

Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 12:07

Xperia 1 IV kommer med tre objektiver: et 16 mm ultra-vidvinkel, et 24 mm vidvinkel og et nyt teleobjektiv til ægte optisk zoom med en brændvidde på 85–125mm. Alle objektiverne er udstyret med en 12 MP Exmor RS for mobile-billedsensor, der har en læsehastighed på op til 120 fps.

Med denne funktion gør Xperia 1 IV det muligt at optage i 4K 120 fps med op til 5x slow motion-videooptagelser, Eye AF (autofokus) i realtid og sporing i realtid på alle tre objektiver.

Xperia 1 IV kommer også med ZEISS-optikker, der er kalibreret specifikt til Xperia-smartphones, samt ZEISS T*-belægning, som reducerer refleksion i bagkameraets objektiver.

Læs også Tredje gang er lykkens gang Sony Xperia 1 III er måske den bedste smartphone fra Sony til dato. Alle dyderne fra forgængerne bevares, mens der forbedres, hvor det gælder.
Sony Xperia 1 III

For videografer byder Xperia 1 IV på en spændende nyhed i form af app’en Videography Pro, der samler alle videoindstillinger ét sted. Du kan derfor nemt justere indstillinger som fokus, eksponering og hvidbalance – selv under optagelse. Xperia 1 IV understøtter også Eye AF-teknologi og objektsporing til video, ligesom mobilen kommer med multi-frame-optagelser til video, der gør det muligt at optage video med dynamisk rækkevidde, uden det påvirker opløsningen. Med app’en Cinematopgrahy Pro får du endnu flere muligheder for at optage film ved at anvende parametre og farveindstillinger, som de professionelle videografer benytter.

Xperia 1 IV er kompatibel med Sonys Alpha-kameraserie, hvilket giver mulighed for at anvende kameraet til at streame højkvalitetsvideo, alt imens Xperia 1 IV bliver en ekstern skærm. (Foto: Sony)

Også fokus på lyd

Xperia 1 IV er udviklet med henblik på at levere en ren og autentisk lytteoplevelse, hævder Sony. Derfor kommer telefonen også med lydegenskaber, der er udviklet i samspil med Sony Music Entertainment. Xperia 1 IV er udstyret med nye full-stage stereohøjttalere, der forbedrer lyden af bas og bastrommer. Stereohøjttaleren gengiver desuden 360 Reality Audio fra højttalerne.

Sony Xperia 1 IV
Xperia 1 IV er udstyret med nye full-stage stereohøjttalere, der forbedrer lyden af bas og bastrommer. Stereohøjttaleren gengiver desuden 360 Reality Audio fra højttalerne. (Foto: Sony)

Mobilen kommer endvidere med med en helt ny musikoptagelsesfunktion, Music Pro, der gør det muligt at anvende telefonen til lydoptagelser på et professionelt niveau, takket være en unik cloud-baseret behandling af lyden.

Ifølge Sony konverterer Music Pro stemmer, der er optaget med Xperia 1 IV, som var de optaget i et professionelt studie.

Cloudbehandlingen fjerner desuden uønsket støj fra lydoptagelserne via en teknologi, der adskiller lydkilderne fra hinanden. Derefter gengiver telefonen frekvensresponsen fra Sonys højtydende kondensatormikrofoner, alt imens den producerer efterklang, som kom det fra et professionelt studie. Når du synger og spiller på en akustisk guitar samtidig, kan Music Pro endda adskille vokal- og guitarlydene fra hinanden og mixe dem i enhver balance. Lydoptagelse og redigering er gratis, mens den cloudbaserede tjeneste til bearbejdning af højkvalitetslyd vil koste et månedligt gebyr.

Yderligere specifikationer

Sonys nye mobil kommer med Snapdragon 8 Gen 1-processor samt 5G og WiFi 6E. Den er desuden udstyret med 12 GB RAM, 256 GB ROM og med et stort 5,000 mAh-batteri.

Sony Xperia 1 IV
Ifølge Sony konverterer Music Pro stemmer, der er optaget med Xperia 1 IV, som var de optaget i et professionelt studie. (Foto: Sony)

OLED-skærmen er på 6,5″, har 4K-opløsning samt en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Sony fortæller endvidere, at den skulle være 50% mere lysstærk end sine forgængere.

Xperia 1 IV er desuden IP65/68-certificeret og er udstyret med Gorilla Glass Victus på både for- og bagside.

Sony Xperia 1 IV
Xperia 1 IV er blevet lanceret i tre farver – Black, Ice White og Purple. (Foto: Sony)

Pris og tilgængelighed

Fra og med d. 23. maj vil det være muligt at forudbestille den nye smartphone, som lander i butikkerne midt i juni. Den vejledende salgspris vil være 9.999 kroner.

Xperia 1 IV er blevet lanceret i tre farver – Black, Ice White og Purple – og vi regner med, at alle tre versioner bliver tilgængelige på det danske marked.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede