TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony lancerer Xperia 1 IV

Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 12:07

Xperia 1 IV kommer med tre objektiver: et 16 mm ultra-vidvinkel, et 24 mm vidvinkel og et nyt teleobjektiv til ægte optisk zoom med en brændvidde på 85–125mm. Alle objektiverne er udstyret med en 12 MP Exmor RS for mobile-billedsensor, der har en læsehastighed på op til 120 fps.

Med denne funktion gør Xperia 1 IV det muligt at optage i 4K 120 fps med op til 5x slow motion-videooptagelser, Eye AF (autofokus) i realtid og sporing i realtid på alle tre objektiver.

Xperia 1 IV kommer også med ZEISS-optikker, der er kalibreret specifikt til Xperia-smartphones, samt ZEISS T*-belægning, som reducerer refleksion i bagkameraets objektiver.

Læs også Tredje gang er lykkens gang Sony Xperia 1 III er måske den bedste smartphone fra Sony til dato. Alle dyderne fra forgængerne bevares, mens der forbedres, hvor det gælder.
Sony Xperia 1 III

For videografer byder Xperia 1 IV på en spændende nyhed i form af app’en Videography Pro, der samler alle videoindstillinger ét sted. Du kan derfor nemt justere indstillinger som fokus, eksponering og hvidbalance – selv under optagelse. Xperia 1 IV understøtter også Eye AF-teknologi og objektsporing til video, ligesom mobilen kommer med multi-frame-optagelser til video, der gør det muligt at optage video med dynamisk rækkevidde, uden det påvirker opløsningen. Med app’en Cinematopgrahy Pro får du endnu flere muligheder for at optage film ved at anvende parametre og farveindstillinger, som de professionelle videografer benytter.

Xperia 1 IV er kompatibel med Sonys Alpha-kameraserie, hvilket giver mulighed for at anvende kameraet til at streame højkvalitetsvideo, alt imens Xperia 1 IV bliver en ekstern skærm. (Foto: Sony)

Også fokus på lyd

Xperia 1 IV er udviklet med henblik på at levere en ren og autentisk lytteoplevelse, hævder Sony. Derfor kommer telefonen også med lydegenskaber, der er udviklet i samspil med Sony Music Entertainment. Xperia 1 IV er udstyret med nye full-stage stereohøjttalere, der forbedrer lyden af bas og bastrommer. Stereohøjttaleren gengiver desuden 360 Reality Audio fra højttalerne.

Sony Xperia 1 IV
Xperia 1 IV er udstyret med nye full-stage stereohøjttalere, der forbedrer lyden af bas og bastrommer. Stereohøjttaleren gengiver desuden 360 Reality Audio fra højttalerne. (Foto: Sony)

Mobilen kommer endvidere med med en helt ny musikoptagelsesfunktion, Music Pro, der gør det muligt at anvende telefonen til lydoptagelser på et professionelt niveau, takket være en unik cloud-baseret behandling af lyden.

Ifølge Sony konverterer Music Pro stemmer, der er optaget med Xperia 1 IV, som var de optaget i et professionelt studie.

Cloudbehandlingen fjerner desuden uønsket støj fra lydoptagelserne via en teknologi, der adskiller lydkilderne fra hinanden. Derefter gengiver telefonen frekvensresponsen fra Sonys højtydende kondensatormikrofoner, alt imens den producerer efterklang, som kom det fra et professionelt studie. Når du synger og spiller på en akustisk guitar samtidig, kan Music Pro endda adskille vokal- og guitarlydene fra hinanden og mixe dem i enhver balance. Lydoptagelse og redigering er gratis, mens den cloudbaserede tjeneste til bearbejdning af højkvalitetslyd vil koste et månedligt gebyr.

Yderligere specifikationer

Sonys nye mobil kommer med Snapdragon 8 Gen 1-processor samt 5G og WiFi 6E. Den er desuden udstyret med 12 GB RAM, 256 GB ROM og med et stort 5,000 mAh-batteri.

Sony Xperia 1 IV
Ifølge Sony konverterer Music Pro stemmer, der er optaget med Xperia 1 IV, som var de optaget i et professionelt studie. (Foto: Sony)

OLED-skærmen er på 6,5″, har 4K-opløsning samt en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Sony fortæller endvidere, at den skulle være 50% mere lysstærk end sine forgængere.

Xperia 1 IV er desuden IP65/68-certificeret og er udstyret med Gorilla Glass Victus på både for- og bagside.

Sony Xperia 1 IV
Xperia 1 IV er blevet lanceret i tre farver – Black, Ice White og Purple. (Foto: Sony)

Pris og tilgængelighed

Fra og med d. 23. maj vil det være muligt at forudbestille den nye smartphone, som lander i butikkerne midt i juni. Den vejledende salgspris vil være 9.999 kroner.

Xperia 1 IV er blevet lanceret i tre farver – Black, Ice White og Purple – og vi regner med, at alle tre versioner bliver tilgængelige på det danske marked.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend