TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Solcelleoplader til lommen

Verdens mest kompakte solcelleoplader kan rulles sammen og ligge i en bukselomme.

Danske forskere står bag HeLi-on, som er en mobiloplader baseret på solcelleteknologi. Solcellerne er fremstillet af plastik, og de kan rulles sammen og stikkes i lommen, så man kan oplade sin mobil, hvor man end måtte befinde sig – om det så er midt i den svenske ødemark. Det skriver Videnskab.dk.

HeLi-on er som så mange andre gode ideer et Kickstarter-projekt, og næsten 900 brugere har i skrivende stund allerede bestilt et eksemplar og støttet produktionen med i alt 617.000 kroner. Ifølge Kickstarter-kampagnen vil kunderne modtage deres HeLi-on i juli 2016.

(Foto: infinityPV)
(Foto: infinityPV)

Udover de omtalte solceller sidder der også et batteri på 2600 mAh i opladeren, der også kan bruges selvom solen ikke skinner. Den kan nemlig oplades via USB og kan dermed bruges som en helt almindelig powerbank.

Hvis solen skinner skal det tage 2-3 timer at oplade batteriet i HeLi-on via solenergi, mens det vil tage en del længere tid, hvis det er overskyet.

Specifikationer
Størrelse: 11,3 x 3,6 x 2,8 cm
Vægt: 105 g
Kapacitet: 2600 mAh
Effekt: 3 watt

Solcellerne er under 2 mikrometer tykke, men de er beskyttet af folie, der gør solpanelet 1 millimeter tykt.

I udrullet tilstand vil solpanelet måle 1 meter i længden.

Kilde: Videnskab.dk, Kickstarter

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.