Search
Generic filters

Slut med Google-opdateringer til Huawei?

Huawei-telefoner med Android kan være ilde stedt. Men ikke ifølge Huawei selv.

At USA har bandlyst Huawei og anden kinesisk teknologi, er en gammel nyhed. Google er blevet tvunget til at afslutte samarbejdet, hvilket igen har tvunget den kinesiske mobilgigant til at satse på deres egen app-butik, AppGallery.

Det har dog været muligt at opdatere Android på eksisterende Huawei-telefoner og -tablets, der kom på markedet, før restriktionerne blev annonceret i maj 2019, såsom P30 Pro. Det skyldes en midlertidig generel tilladelse.

Android-opdateringer afsluttes for Huawei

Men det var indtil torsdag den 13. august. Da løb timeglasset ud for smuthullet, og derfor er support og opdateringer fra amerikanske teknologiselskaber som Google nu også forbudt til eksisterende udstyr.

“Vi fortsætter med at arbejde sammen med Huawei, i overensstemmelse med myndighedernes forskrifter, for at levere sikkerhedsopdateringer og opdateringer til Googles apps og tjenester på eksisterende enheder, og vi vil fortsætte med at gøre det, så længe det er tilladt,” sagde Google i februar.

Fredag sagde en Google-talsmand til Washington Post, at det var den midlertidige generelle tilladelse, der havde gjort det muligt for virksomheden at levere opdateringer til eksisterende enheder. Han uddybede ikke yderligere.

Skifte til AppGallery?

Det betyder, som vi forstår det, at alle ejere af Huawei-mobiler med Android operativsystem nu ikke længere får opdateringer og fejlrettelser på deres produkt. Efterhånden som apps ikke længere understøtter din Android-version, eller telefonen begynder at opføre sig ustabilt, kan en løsning være at installere AppGallery.

Opdatering 17.08.2020 kl 16.00:

Efter den oprindelige publicering af sagen i Norge har vi fået en opdatering via e-mail fra Huawei Norge:

“Huaweis smartphones med Google præinstalleret kan stadig downloade og opdatere apps fra Google Play som sædvanlig. Huawei vil fortsat tilbyde Android-systemopdateringer og -tjenester,” skriver Anders Bigseth, der er kommunikationsdirektør i Huaweis norske afdeling.

Han skriver videre: “Alle tilgængelige Huawei-PC’er kan fortsat anvende Windows og få adgang til relevante tjenester. Software, der ikke er fra Microsoft, kan installeres og bruges som normalt.”

Ifølge Huawei selv skal det med andre ord betyde, at deres Android-telefoner fortsat vil få opdateringer. Vi har dog en følelse af, at det sidste ord ikke er sagt i denne sag.

Oprindelig kilde: Washington Post

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.