Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 har et Leica Summicron-objektiv foran en 20 megapixel CMOS.

Skrevet af / 19/05/2021 - 15:06
Sharp Aquos R6

Det er ikke så sandsynligt, at vi får den at se i Norden. Sharp Aquos R6 er foreløbig kun tilgængelig i Japan, men den er stadig meget interessant.

Mobilen, der for nylig blev lanceret i Solens Rige, har nemlig en 1 tommes 20 megapixel CMOS-billedsensor og ikke en af de små sensorer, der er almindelige på mobiltelefoner. Og ikke nok med det: Sharp har også samarbejdet med Leica om optikken på mobilen.

Sandsynligvis er der tale om en Sony CMOS-billedsensor bag det enlige 19 mm f/1.8 Summicron-objektiv fra Leica. Der er nemlig ikke så mange andre, der laver 1 tommes billedsensorer, og i så fald kender vi den fra vores tests af Sonys kameraer i RX-serien.

Det er også yderst usædvanligt med en så stor billedsensor i en mobil. Men det er set før: Panasonic Lumix Smart Camera CM1 fra 2015 havde en 1 tommes 20 megapixel CMOS-sensor – og et Leica-mærket objektiv foran.

Aquos R6 til DoCoMo-kunder.

Forhåbentlig er Sharp-mobilen væsentlig hurtigere og bedre i brug, end Panasonic-mobilen var. Den har i hvert fald en 240 Hz 6,6 tommers OLED-skærm, som kan levere hele 2000 nit lysstyrke, og integreret fingeraftrykslæser.

Indvendig har Android-telefonen en Snapdragon 888-processor med 5G samt 2,8 + 1,8 GHz i tilsammen otte kerner, 12 gigabyte hukommelse og 128 gigabyte internt lager.

Telefonen kan også bruge op til 1 terabyte microSD-kort, hvis man vil udvide lagerkapaciteten, og Sharp siger, at batteriet holder en hel dag.

Desuden er den vandtæt og har både USB-opladning og indbygget hovedtelefonstik.

Nedenfor kan du se en række billeder taget med Sharp Aquos R6.

sa7 sa8 sa9 sa10 sa11
<
>
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan bliver Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro forsinket

OnePlus 12 lanceringsdato afsløret?

Sikkerhedsniveau: Nothing

Apple bliver endelig SMS-kompatibel

Mere praktisk rejseoplader fra Apple

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et skridt mod en fremtid uden skærme?

App Store-monopolet ophører

Iphone var forsvarsløs under angreb

Samsung satser på AI

Batteritørstige Apple-ure

0
Scroll to Top