Samsung bløder

Indtægterne på mobilforretningen falder drastisk for fjerde kvartal i træk.

I forhold til samme tidspunkt for et år siden er Samsungs såkaldte operating profit (resultat før renter) faldet med cirka 62%. Det skriver Macrumors.

Det er fjerde kvartal i træk, at Samsung oplever faldende indtjening på et mobilmarked, som den koreanske elektronik-gigant ellers har domineret i årevis.

Det dårlige resultat i indeværende kvartal sker på trods af, at Samsung faktisk skulle have solgt lidt flere telefoner end tidligere. Årsagen er blandt andet stigende omkostninger til markedsføring samt lavere udsalgspriser. Det er altså især på markedet for billige smartphones, at Samsung oplever tab.

Med lanceringen af iPhone 6 Plus bliver Samsung så presset yderligere af Apple på et marked, som koreanerne ellers har haft stort set for sig selv – nemlig markedet for såkaldte phablets, smartphones med meget store skærme. Det er for tidligt at sige, om iPhone 6 Plus vil kunne gøre alvorlig skade på Samsungs phablet-markedsandel, og tallene herunder stammer da også alle fra perioden før lanceringen af Apples nye kæmpetelefon.

Les videre
Exit mobile version