TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Salget af iPhone stagnerer

Antallet af iPhones, der langes over disken, er ved at flade ud, viser friske kvartalstal fra Apple.

forfatter
Publiceret 28/01/2016 - 15:56

Apple har annonceret tallene for årets første regnskabskvartal, der sluttede den 26. december. Og tallene kan være skuffende læsning for mange Apple-fans og -investorer.

Apple-chef Tim Cook Kunne fortælle, at de har solgt 74,8 millioner iPhone-mobiler, sammenlignet med 74,5 millioner enheder i samme periode året før. Og selv om 74,8 mio. enheder er en svimlende mængde mobiltelefoner, er det stadig et lavere antal end forventet.

Det huer ikke analytikerne på Wall Street: De havde nemlig forventet et salg på 76,3 millioner enheder. I stedet rapporterer Apple nu den laveste vækst i salget siden 2007, hvor den første iPhone kom på markedet.

Forudser lavere indkomst
Udover de skuffende resultater i første kvartal nedjusterer Apple nu forventninger for næste kvartal til 50-52 millionerer solgte enheder i stedet for 55 mio. enheder. Dette skyldes økonomiske udfordringer på det kinesiske marked, især i Hong Kong.

Som følge af de lavere salgstal forventer Apple også for første gang siden 2003 et lille fald i indtægterne. Tim Cook peger på en stærk dollar og globale økonomiske spørgsmål som en forklaring på, at resultaterne har været svagere end forventet.

Kilde: CNET.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend