Apple

Antallet af iPhones, der langes over disken, er ved at flade ud, viser friske kvartalstal fra Apple.
forfatter

Apple har annonceret tallene for årets første regnskabskvartal, der sluttede den 26. december. Og tallene kan være skuffende læsning for mange Apple-fans og -investorer.

Apple-chef Tim Cook Kunne fortælle, at de har solgt 74,8 millioner iPhone-mobiler, sammenlignet med 74,5 millioner enheder i samme periode året før. Og selv om 74,8 mio. enheder er en svimlende mængde mobiltelefoner, er det stadig et lavere antal end forventet.

Det huer ikke analytikerne på Wall Street: De havde nemlig forventet et salg på 76,3 millioner enheder. I stedet rapporterer Apple nu den laveste vækst i salget siden 2007, hvor den første iPhone kom på markedet.

Forudser lavere indkomst
Udover de skuffende resultater i første kvartal nedjusterer Apple nu forventninger for næste kvartal til 50-52 millionerer solgte enheder i stedet for 55 mio. enheder. Dette skyldes økonomiske udfordringer på det kinesiske marked, især i Hong Kong.

Som følge af de lavere salgstal forventer Apple også for første gang siden 2003 et lille fald i indtægterne. Tim Cook peger på en stærk dollar og globale økonomiske spørgsmål som en forklaring på, at resultaterne har været svagere end forventet.

Kilde: CNET.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.