TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

App Store stoppede suspekte transaktioner for næsten 1,5 mia. dollars i 2021

I 2021 forhindrede Apple 1,6 millioner risikable og upålidelige apps og opdateringer af apps i at bedrage brugerne.

forfatter
Publiceret 02/06/2022 - 12:32

Sidste år udgav Apple en ny analyse til forbyggelse af bedrageri, som viste, at alene i 2020 beskyttede Apples kombination af teknologi og menneskelig indsats kunder imod potentielt bedrageriske transaktioner på over 1,5 mia. dollars, hvilket forhindrede forsøg på tyveri af deres penge, oplysninger og tid – og sørgede for, at næsten en million problematiske nye apps ikke endte i kundernes hænder.

I dag har Apple så udgivet den årlige opdatering af analysen fra sidste år. I 2021 beskyttede Apple kunderne imod potentielt bedrageriske transaktioner for næsten 1,5 mia. dollars og stoppede over 1,6 millioner risikable og sårbare apps og opdateringer af apps i at bedrage brugerne, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Læs også Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hver sit økosystem til det smarte hjem. Her får du et overblik.

App Review

App Review-processen består af mange lag og kombinerer automatiserede computere med manuel gennemgang udført af mennesker. App Review anvender proprietære værktøjer, som bruger maskinlæring, heuristiske metoder og data indsamlet siden App Store blev lanceret, hvilket hjælper med hurtigt at trække store mængde information ud om en apps potientielle problemer og overtrædelser.

Alene i 2021 afviste App Review-teamet over 34.500 apps, fordi de indeholdt skjulte eller udokumenterede funktioner, og over 157.000 apps blev afvist, fordi de viste sig at være spam, kopier af andre apps eller vildledende for brugerne, som f.eks. kunne manipulere dem til at foretage et køb, fortæller Apple.

Apple App Store
(Foto: Apple)

Bedrageriske konti

Når udviklerkonti anvendes til bedrageriske formål på en svigagtig eller særlig grov måde, lukkes den krænkende udviklers Apple Developer Program-konto. Selv om disse personer eller enheder anvender udførlige teknikker til at sløre deres handlinger, overvåger Apple dem for at sikre, at tilknyttede konti hurtigt bliver lukket. Som et resultat af denne indsats lukkede Apple over 802.000 udviklerkonti i 2021. Yderligere 153.000 tilmeldinger fra udviklere blev afvist grundet mistanke om bedrageri.

Som eksempel har Apple i løbet af blot den seneste måned blokeret over 3,3 millioner tilfælde af apps, som distribueres ulovligt via Apples Enterprise Developer Program, der har til formål at give større organisationer mulighed for at udvikle og distribuere deres egne apps privat til intern brug. Lovovertrædere har forsøgt at udnytte dette program i et forsøg på at tilsidesætte App Review eller implicere en legitim virksomhed ved at manipulere en insider til at lække loginoplysninger, der skal bruges til at sende ulovligt indhold.

Mandag den 6. juni starter Apples årlige World Wide Developers Conference (WWDC). Fra kl. 19 finder den store keynote-præsentation sted, hvor vi kan forvente at høre nyheder om bl.a. iOS, iPadOS og macOS. Lyd & Billede følger begivenheden, og senere samme aften vil du kunne læse vores opsummeringer af de vigtigste nyheder her på lydogbillede.dk.

Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Den perfekte midimobil Google Pixel 7 har stort set alt det, som storebror Pro har – men lidt billigere.
Følg Lyd & Billede