TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rekordtal for iPhone 12

Apple er igen verdens mest værdifulde selskab.

Man skal se på tallene to gange – mindst – for at forstå, hvor store de er. Apple, der i går aftes offentliggjorde tallene for sidste kvartal, slog alle forventninger og endte med en omsætning på 111,44 milliarder dollars.

Det er næsten 700 milliarder danske kroner.

Det giver Apple en markedsværdi på 2,4 billioner dollars, og dermed er de verdens mest værdifulde virksomhed.

Til sammenligning havde Facebook en omsætning på 28 milliarder dollars sidste kvartal, og aktieraketten Tesla endte på knap 11 milliarder dollars.

Salget af iPhone tegner sig stadig for den største andel af omsætningen og endte på 65,6 milliarder dollars – en stigning på 17 procent – mens salget af de nye Mac’er med M1-processor øgede omsætningen med hele 21 procent til 8,68 milliarder, og iPad-salget steg til 8,44 milliarder. Stadigvæk i dollars.

Apple-chef Tim Cook siger i kvartalsrapporten, at omsætningen kunne have været endnu højere, hvis Covid-19-pandemien ikke havde ført til så mange lukkede butikker.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.