Apple

Apple sælger flere mobiltelefoner end nogensinde, og det går også godt med salget af computere.
Annonce
Annonce
forfatter

Tallene for fjerde kvartal af 2015 er kommet, og Apple fremlægger igen rekordhøje resultater. Der er ikke meget, der tyder på, at interessen for Apples smartphones skulle være dalende. De solgte nemlig 48 millioner telefoner i sidste kvartal, sammenlignet med 39 millioner i samme kvartal sidste år.

Dette er imponerende, i betragtning af, at Apples iPhone-modeller, som de nye 6s og 6s Plus, ligger i den øverste prissegment.

Ifølge Counterpoint Monthly Market Pulse havde Apple en enorm vækst på det kinesiske marked, og var størst i september 2015 – større end Kinas Huawei og iPhone-kopien Xiaomi.

Salget af Mac-computere er også steget, men ikke helt så meget. Det globale salg udgjorde 5,7 millioner maskiner, hvilket udgør 13 procent af Apples omsætning i fjerde kvartal.

Lige så rosenrødt, er det ikke for Apples tablet-salg. Afsætningen faldt fra 12,3 millioner enheder til 9,9 mio. Alligevel er tallene relativt høje, hvis man ser på, hvordan salget af tablets er faldet i resten af branchen.

Den samlede omsætning endte på 51,5 milliarder dollars, og resultatet på respektable 11,1 milliarder dollars.

Apple nævnede ikke noget om salget af Apple Watch, bortset fra, at det bidrog til rekordomsætningen i fjerde kvartal. Men det gør hver eneste solgte Apple-produkt jo, teknisk set.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.