TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Rekordsalg af iPhone

Apple sælger flere mobiltelefoner end nogensinde, og det går også godt med salget af computere.

Tallene for fjerde kvartal af 2015 er kommet, og Apple fremlægger igen rekordhøje resultater. Der er ikke meget, der tyder på, at interessen for Apples smartphones skulle være dalende. De solgte nemlig 48 millioner telefoner i sidste kvartal, sammenlignet med 39 millioner i samme kvartal sidste år.

Dette er imponerende, i betragtning af, at Apples iPhone-modeller, som de nye 6s og 6s Plus, ligger i den øverste prissegment.

Ifølge Counterpoint Monthly Market Pulse havde Apple en enorm vækst på det kinesiske marked, og var størst i september 2015 – større end Kinas Huawei og iPhone-kopien Xiaomi.

Salget af Mac-computere er også steget, men ikke helt så meget. Det globale salg udgjorde 5,7 millioner maskiner, hvilket udgør 13 procent af Apples omsætning i fjerde kvartal.

Lige så rosenrødt, er det ikke for Apples tablet-salg. Afsætningen faldt fra 12,3 millioner enheder til 9,9 mio. Alligevel er tallene relativt høje, hvis man ser på, hvordan salget af tablets er faldet i resten af branchen.

Den samlede omsætning endte på 51,5 milliarder dollars, og resultatet på respektable 11,1 milliarder dollars.

Apple nævnede ikke noget om salget af Apple Watch, bortset fra, at det bidrog til rekordomsætningen i fjerde kvartal. Men det gør hver eneste solgte Apple-produkt jo, teknisk set.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.