TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nyhederne i iOS 9.3

Nattilstand, sikre notater og bedre helse-app.

forfatter
Publiceret 21/01/2016 - 16:56

En testversion af den kommende iOS 9.3 er blevet sendt ud til testere, og deres opdagelser spredes nu på internettet.

Skærmskud: Apple
Skærmskud: Apple

En af de mest overraskende var en særlig natindstilling. Som der er blevet skrevet om i pressen på det seneste, kan det være svært at falde i søvn, hvis man ser på en skærm lige før sengetid, hvor øjnene udsættes for en masse blåt lys. Nu vil man snart kunne vælge en nat-tilstand og indstille, hvor meget du ønsker at reducere det blå lys. Man kan også automatisk vende tilbage til normaltilstand på et givet tidspunkt.

Foto: Apple
Foto: Apple

Er man nervøs for at lagre følsomme oplysninger i Notater, kan man nu låse udvalgte noter. For at læse dem skal man åbne med kode eller fingeraftryk.

Helse-app’en kan nu foreslå apps, der understøtter Health Kit. Man kan også se, hvor langt man i følge Apple Watch er nået i sine helsemål.

Foto: Apple
Foto: Apple

Apple Musik på Carplay kan nu give personlige anbefalinger, og kortene har fået en genvej til at vise interessepunkter i nærheden.

Flere af Apples apps har også fået support for 3D Touch, så ejere af iPhone 6s hurtigt kan finde hyppigt brugte funktioner direkte fra startskærmen.

Skærmskud: Apple
Skærmskud: Apple

Fra Indstillinger kan du hurtigt oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, parre med Bluetooth-enheder og aktivere strømbesparelse. Fra helse-app’en kan man se sin medicinske ID eller se oversigten. Og fra App Store-ikonet kan man hente alle opdateringer, indløse gavekort og se købte apps.

Apple fortsætter også med at satse på uddannelse med forbedrede muligheder for skolerne for at håndtere elevernes iPads. Særligt interessant er muligheden for flere brugere på den samme tablet, som vi håber vil være til rådighed også for privatpersoner. Især for familier med flere børn.

Nyheds-app’en er også opdateret, men det er mindre interessant for os, da den endnu kun virker i USA.

Læs mere om iOS 9.3 på apple.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend