Mobil

Rokade på topniveau skal vende negativ udvikling.
forfatter

Samsung nyeste flagskibsmodeller, Galaxy S6 og S6 edge, har trods rosende anmeldelser præsteret under forventning. Samtidig gennemgår den koreanske elektronikgigant for tiden et tronskifte, da Samsungs øverste topchef, Lee Kun-hee, der er sygemeldt efter et hjerteanfald, er ved at overlade pladsen til sin søn Jay Y. Lee.

Begge dele har formentlig bidraget til, at Samsung har sagt farvel til J.K. Shin, som har ledet firmaets mobildivision siden 2009. Han forlader ikke virksomheden, men er blevet parkeret i en stilling, hvor han skal beskæftige sig med firmaets langsigtede strategi og vækstmarkeder inden for mobile teknologier.

Ny topchef for den så vigtige mobilforretning bliver den 54-årige Dongjin Koh, som har været ansat i mobildivisionen siden 2006.

Han har spillet en afgørende rolle i udviklingen af de seneste toptelefoner fra Samsung, Galaxy S6 og Galaxy Note 5, skriver Business.dk, så vi skal næppe regne med de helt store ændringer i elektronikgigantens strategi, selvom Samsung i øjeblikket kæmper en brav kamp mod faldende markedsandele og stigende konkurrence fra kinesiske firmaer som Huawei og Xiaomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.