TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny iPhone er næsten vandtæt

Uden at fortælle det til nogen har Apple gjort iPhone 6S stænksikker.

Du skal ikke tage den med i bad og nok heller ikke bruge den som undervandskamera, men alligevel tåler den nye iPhone 6S, som snart lander i de danske butikker, mere vand end nogen af forgængerne. Det afslører iFixit, som specialiserer sig i at reparere Apple-produkter og har en lang tradition for at optage videoer, hvor de skiller nye Apple-dimser ad ned til mindste bestanddel.

Det viser sig, at al elektronikken i den nye iPhone er svøbt i en vandtæt pakning, ligesom alle kabelforbindelser beskyttes af vandtæt materiale. Ergo er det ikke de ydre “huller” i iPhone 6S, som er lukket af mod indtrængende vand. I stedet er det al indmaden, som nu kan tåle en tur i vandbad, uden at mobilen må lide druknedøden.

Denne pakning gør iPhone 6S vandtæt. Foto: iFixit
Denne pakning gør iPhone 6S vandtæt. Foto: iFixit

Apple har ikke reklameret med de nye forbedrede specifikationer i forhold vandtæthed overhovedet. Mens Samsung med Galaxy S5 og Sony med alle sine Xperia-modeller har gjort et stort nummer ud af vandtæthed, har Apple holdt tand for tunge. Man kan kun gisne om hvorfor, men det kan meget vel have at gøre med forventet brugeradfærd. Apples vandtæthed skal redde din iPhone, hvis den falder i toilettet, men Apple er ikke interesseret i, at brugerne tror, at de kan tage på dykkertur med mobilen.

Herunder kan du se iFixits gennemgang af vandtætheden i den nye iPhone.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.