TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny Huawei-mobil gør dig til mesterfotograf

Huawei P9 er udviklet i samarbejde med kameraproducenten Leica. Resultatet er markedets bedste mobilkamera, hævder Huawei.

forfatter
Publiceret 06/04/2016 - 20:44

For få år siden kendte stort set ingen den kinesiske mobilproducent Huawei. Firmaet kørte sågar reklamekampagner for at lære folk at udtale deres navn.

Nu er Huawei verdens tredjestørste mobilproducent – kun overgået af Apple og Samsung – og der bliver fulgt opmærksomt med, når firmaet lancerer en ny topmobil.

Det skete så i dag, hvor kineserne ved stort anlagt arrangement i London løftede sløret for Huawei P9, der til dels er udviklet i samarbejde med den tyske kameraproducent Leica.

Vanen tro var præsentationen rig på sammenligninger med andre topmodeller i markedet – især iPhone 6s og Samsung Galaxy S7 – og punkt for punkt blev det understreget, hvor overlegen Huawei P9 er i forhold til konkurrenterne:

“Huawei P9 er kun 6,95 mm tynd. Det er slankere end både iPhone 6s og Samsung Galaxy S7!”

“Rammen omkring skærmen er kun 1,7 mm tynd, på iPhone 6s er den meget tykkere!”

“Huawei P9 har ikke nogen bule på bagsiden dér hvor kameraet sidder. Vores kamera-linse er helt plan med resten af overfladen.”

Og så videre, og så videre.

Lidt trættende i længden for en journalist fra Danmark, hvor vi ikke er vant til den slags direkte og meget aggressiv markedsføring.

Men Huawei har gentaget remsen år efter år, og måske er det fordi, vi har hørt det så mange gange. Eller også er det fordi, firmaets mobiler inden for de seneste par år faktisk er blevet så gode, at de nu udgør en reel trussel for Apple og Samsung. I hvert fald er vi seriøst begyndt at vente på den dag, hvor Huawei lancerer dén mobil, der sender firmaet forbi Samsung og op på en andenplads på det globale mobilmarked.

I Danmark kommer Huawei P9 kun i butikkerne i to forskellige farver, herunder
I Danmark kommer Huawei P9 kun i butikkerne i to forskellige farver, herunder i Mystic Silver som vist på billedet. Foto: Huawei

One phone to rule them all?
Det er slet ikke umuligt, at P9 viser sig at være mobilen, vi har ventet på, for kinesernes nye topmodel kommer virkelig tætpakket med fede funktioner og specifikationer.

Processoren er markedets hurtigste, påstår Huawei, og selvom mobilen er slankere end konkurrenterne, har man alligevel fået plads til et 3000 mAh batteri, der angiveligt kan holde i dagevis.

Skærmen på 5,2” er særdeles lysstærk (500 nits) og kommer med Full HD-opløsning, mens det indbyggede lager på 32 GB kan udvides via microSD-kort.

Spektakulært kamera
Men det er kameraet, der er mobilens absolutte udstyrsstykke. Som nævnt er det udviklet af Leica, der tager samarbejdet med Huawei så seriøst, at firmaet havde sendt sin topchef, Oliver Kaltner, til London for at præsentere P9 sammen med Huawei.

Okndfkndskngng
Oliver Kaltner fra Leica taler om samarbejdet med Huawei. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Og hvis Huaweis og Leicas fælles løfter holder vand, så er det markedets ubestridt bedste mobilkamera, der blev lanceret i dag.

Helt konkret har Leica både udviklet kameraets optik – ved navn Leica SUMMARIT H 1:2.2/27 ASPH – og så det særlige Dual Camera-system, der består af henholdsvis et RGB-kamera, der er udviklet til at opfange farver, og et monokromkamera, der er designet til at opfange stor detaljerigdom i sort/hvid. Til sammen skaber de to kameraer billeder, der er rige på farver, dybde og detaljer, hævder Huawei.

Foto: Huawei
Foto: Huawei

Hele herligheden bliver styret af to 12 MP Sony 12MP IMX286 billedsensorer, hver med en pixelstørrelse på 1.25 μm, hvilket i praksis skulle betyde, at kameraet er intet mindre end 270% mere lysfølsomt end kamerat på iPhone 6s. Og 90% mere lysfølsomt end kameraet på Samsung Galaxy S7, hvis vi skal tage dagens præsentation for gode varer.

Med Huawei P9 kan du tage bedre billeder end med nogen anden mobil, hævder producenten. Foto: Huawei
Med Huawei P9 kan du tage bedre billeder end med nogen anden mobil, hævder producenten. Foto: Huawei

Huawei P9 Plus
I stil med Apple og Samsung, der hver især med henholdsvis iPhone 6s samt 6s Plus og Galaxy S7 samt S7 edge har to topmodeller, kom også Huawei i dag med en storebror til P9. Den får navnet Huawei P9 Plus og er stort set identisk med P9 – dog med et par klare fortrin.

Plus-modellen får en større skærm på 5,5”, der godt nok har samme opløsning som skærmen på den almindelige P9, men også kommer med såkaldt Press Touch – altså trykfølsomhed præcis ligesom 3D Touch, som vi kender fra Apples nyeste iPhones.

Huawei P9 Plus får også mere hukommelse end den almindelige model. 4 GB RAM i stedet for 3 GB – og 64 GB indbygget lager i stedet for 32 GB. Batteriet er på 3400 mAh i stedet for 3000 mAh, og frontkameraet, der er på 8 MP på begge modeller, har autofokus som en ekstra funktion på P9 Plus. P9 Plus tilbyder også ”Dual-IC Rapid Charge”, som giver hele seks timers tale efter kun 10 minutters opladning.

Sidst, men ikke mindst, bør det nævnes, at P9 Plus har stereohøjttalere siddende på fronten i stil med den oprindelige HTC One M7.

Foto: Huawei
Foto: Huawei

Pris og tilgængelighed
Huawei P9 lanceres i de danske butikker d. 2. maj til en vejledende udsalgspris på 3.999 kr. Telefonen kan købes via samtlige danske operatører og deres underselskaber. Derudover kan den købes hos Dansk Supermarkeds forhandlere af elektronik og hos Elgiganten. Mobilen kommer til Danmark i farverne Titanium Grey og Mystic Silver.

P9 Plus forventes lanceret i juli måned til en vejledende udsalgspris på 5.499 kr.

Specifikationer:

Huawei P9
Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow + EMUI 4.1
Skærm: 5,2” IPS-NEO LCD, 1920 x 1080, 423 ppi
Processor: 2,5 GHz + 1,8 GHz Huawei Kirin 955 octa-core 64-bit
Hukommelse: 3 GB ram / 32 GB lager (+ microSD op til 128 GB)
Kameraer: 12 MP + 8 MP f/1.9
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, A-GPS, GLONASS
Batteri: 3000 mAh litium-ion
Mål: 145 x 70,9 x 6,95 mm
Vægt: 144 g

Huawei P9 Plus
Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow + EMUI 4.1
Skærm: 5,5” IPS-NEO LCD, 1920 x 1080, 401 ppi
Processor: 2,5 GHz + 1,8 GHz Huawei Kirin 955 octa-core 64-bit
Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 128 GB)
Kameraer: 12 MP + 8 MP f/1.9 AF
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, A-GPS, GLONASS
Batteri: 3400 mAh litium-ion
Mål: 152,3 x 75,3 x 6,98 mm
Vægt: 162 g

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend