Ny Galaxy S-serie kommer tidligt i år

Samsung har netop inviteret medierne til årets første Galaxy Unpacked-præsentation.
forfatter

Vi ved efterhånden det meste om Samsungs kommende Galaxy S21-serie, men indtil i dag var det officielle lanceringstidspunkt stadig et åbent spørgsmål.

Men nu er de officielle invitationer netop dukket op i indbakkerne rundt omkring på redaktionerne. Og begivenheden løber af stablen på næste torsdag, d. 14. januar, kl. 16:00.

Hele tre ting

Hvis tidligere rygter holder stik, så kan vi forvente at se tre nye modeller fra Samsung i Galaxy S21-serien: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra – som kommer i farverne Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink samt Phantom Silver og Phantom Black for så vidt angår topmodellerne S21+ og S21 Ultra.

Galaxy S21 får en bagside af plastic, mens Galaxy S20 Ultra får en bagside i hårdt glas.

Som sædvanlig kommer Samsungs mobiler med to forskellige processorer afhængig af marked. Det betyder i praksis, at amerikanske modeller formentlig vil blive udstyret med Snapdragon 888, mens europæiske forbrugere får glæde af Samsungs egen Exynos 2100 processor.

Alle telefonerne kommer med 5G og Wi-Fi 6, mens kun Galaxy S21 Ultra kommer med Wi-Fi 6E, som i følge Samsung skulle være dobbelt så hurtig som almindelig Wi-Fi 6.

Annonce
Samsung Galaxy S21 (til venstre) og Galaxy S21+ (til højre). (Foto: Winfuture.de)

På batterifronten sker der ikke så meget i forhold til dette års Galaxy S20-serie. Galaxy S21 kommer med 4000 mAh batteri, mens Galaxy S21+ udstyres med 4800 mAh, hvilket er 300 mAh mere end den nuværende Galaxy S20+ kan prale af.

Samsung Galaxy S21 Ultra kommer med 5000 mAh batteri.

Alle modellerne vil som minimum understøtte 25 W hurtigopladning.

Skærm og kamera

Alle mobilerne i den nye Galaxy S21-serie får skærme med 120 Hz opdateringsfrekvens, men kun Galaxy S21 Ultra bliver udstyret med LTPO-teknologi, hvilket gør opdateringsfrekvensen dynamisk, så den tilpasser sig omstændighederne og virker strømbesparende.

Det er nok en god ide al den stund, at Galaxy S21 Ultra kommer med en skærm på hele 6,8″ med WQHD+ oplæsning og en maksimal lysstyrke på forrykte 1600 nits.

De to andre mobiler må nøjes med FHD+ opløsning og skærmstørrelser på henholdsvis 6,2″ og 6,7″.

Samsung Galaxy S21 Ultra med cover og S-Pen. (Foto: Winfuture.de)

Galaxy S21 og S21+ kommer tilsyneladende med stort set samme kamera som dette års modeller – inklusive en 12 MP primær sensor, 64 MP telelinse og 12 MP ultravidvinkel – mens Galaxy S21 Ultra får et helt nyt kamerasystem i forhold til den aktuelle model.

Således får S21 Ultra en forbedret udgave af den 108 MP sensor, som sidder både i Galaxy S20 Ultra og i Galaxy Note 20 Ultra. Dertil kommer samme 12 MP ultravidvinkelkamera som S21 og S21+. Men derudover får S21 Ultra hele to telelinser med hhv. 3x og 10x optisk zoom. De to sensorer får dual pixel autofokus samt 130% større pixels, hvilket til sammen skal forbedre Samsungs 100x “Space Zoom” markant.

Annonce

Galaxy Unpacked-begivenheden vil kunne ses af alle via Samsungs online-kanaler, f.eks. via YouTube.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også