TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

Nu opgraderer Apple din telefon

Om tre dage kommer de til at ændre dagligdagen for Apple-brugerne med nye funktioner - og et par længe ventede nye produkter.

forfatter
Publiceret 10/06/2016 - 14:49

Få mennesker går vel rundt og spekulerer på, hvad Apple annoncerer næste gang. De fleste ved ikke engang, at WWDC (Apples årlige udviklerkonference) starter på mandag i næste uge, og at det, der sker der, måske kommer til at påvirke deres liv.

De ved ikke mere, end vi gør, men vi lægger ikke bånd på os selv, og vi agter at fortælle, hvad vi mener, at Apple lancerer på mandag, den 13. juni.

Bliver det en ny iPhone? En selvkørende iCar? Eller et iHome fuldt af Apple-produkter, der gør dit hjem smartere?

Næppe.

Foto: Apple
Foto: Apple

WWDC 2016 – eller Worldwide Developers Conference – er som nævnt en konference for udviklere (gab!), og det er sjældent, Apple lancerer banebrydende produkter i juni.

Men det betyder ikke, at WWDC i San Francisco bliver komplet uden spændende nyt, så her er vores halvkvalificerede spådom:

iOS
Meget af det, der bliver præsenteret på WWDC i næste uge, vil blive forbigået i stilhed, men Apples egne produktlanceringer er altid hotte – selv når de egentlig kun lancerer endnu en beskeden opdatering. Blandt de lanceringer, vi tror på, finder vi iOS, som er styresystemet på iPhone og iPad – og i øvrigt også iPod Touch. Og du kan regne med, at Apple-chef Tim Cook vil tale om den næste generation af iOS.

Den vil sandsynligvis være tilgængelig samtidig med den næste generation af iPhone. Hvilket vil sige til efterårer, hvis man følger tidligere års lanceringstidspunkter.

Her kan du læse om iOS 9.3

Vi ved kun lidt om, hvad der bliver af nyt i iOS 10, som vi forventer, at systemet skal hedde. Men udviklerne får nye og bedre redskaber til at udvikle til platformen. For os brugere bliver de mest synlige ændringer i Apples egne iOS-apps, som Apple Music, Photo, Touch ID, Apple Pay og så videre. Hvor nye funktioner og tjenester sandsynligvis vil dukke op.

Foto: Apple
Foto: Apple

For eksempel kan underretninger få langt flere og valgbare visninger, imens tastaturet bliver mere fleksibelt og giver plads for gestures. Den stemmestyrede assistent Siri vil forhåbentlig blive klogere. Samtidig med at iMessage rulles ud på Android, sådan at Apple- og Android-brugere kan sende hinanden beskeder i iMessage. Det skulle også blive muligt at åbne og diktere beskeder med Siri, og at få Siri til at læse indgående tekstbeskeder op.

Læs testen af iPhone SE her

På den anden side er det stadig praktisk at kommunikere med Siri via tastaturet, i stedet for at tale med Siri i mikrofonen. Der er mange situationer, hvor den slags stemmestyring ikke er særlig praktisk.

Apple Pay vil vi gerne se i flere lande, og det er meget muligt, at det vil blive en realitet. Samtidig kan det være, at Apple Pay kommer til at understøtte betaling mellem iPhone-brugere, så man kan sendte penge til folk på samme måde, som man kan med for eksempel MobilePay og Swipp i dag.

Touch ID kan få support i mange flere apps, hvilket eliminerer behovet for at indtaste koden hver gang, man skal godkende. QR-scanning og tekstgenkendelse er også blandt mulige nye funktioner i iOS 10.

Læs testen af iPad Pro 9,7″ her

WatchOS 3
Selv om vi tvivler på, at den næste generation Apple Watch lanceres på mandag, er det ikke usandsynligt, at Apple frigiver tredje generation af sit styresystem for wearables.

Siden sidste års WWDC har Apple solgt millioner af smart-ure, men udviklerne har er blevet siddende på bænken og har ikke blot ventet på bedre udviklingsværktøjer (som de får nu), men også på, at salget for alvor skal komme i gang. 38 millioner smart-ure er en hel del mindre end en milliard mobiltelefoner, og mange udviklere afventer et større volumen og marked, før de satser på Apple Watch.

Læs testen af Apple Watch her

Foto: Apple
Foto: Apple

Det forhindrer ikke Apple i at lancere ny software til den nuværende model. Der kommer flere apps, der kan bruges uafhængigt af iPhone (endelig!), forbedring af batteriets levetid, samt flere funktioner. ESIM eller integreret SIM (Sim on Chip) får vi næppe se inden næste generation af Apple Watch, men forvent at navigation på den lille skærm bliver væsentligt forbedret med flere valgbare indstillinger.

Apple HomeKit har givet udviklere mulighed for at integrere intelligent styring i din iDims, så du kan åbne døre, tænde for klimaanklgget eller slukke lyset fra uret. Vi forventer, at WatchOS 3 indeholder flere funktioner til styring af smarte hjem, og vi tror også, at sundheds-apps bliver flere, smartere og måske endnu mere personlige.

Hvad for eksempel med en app, der slår alarm til lægevagten, hvis en hjertesyg får et tilbagefald?

Ud over bedre og flere apps får vi bedre fitness-funktioner med mere præcis pulsmåling, mere avancerede kortfunktioner –  som varsling og navigation live på skærmen, så du ikke behøver at indtaste koden hele tiden – og flere muligheder for at fjernstyre tredjepartsprodukter.

Mac OS X
Apple vil sandsynligvis vise den næste generation af MacOS, måske med understøttelse af Siri denne gang. Vi ved ikke meget om det nye Mac OS, men vi forventer, at Apple vil tage lidt mere med denne gang, end da de lancerede El Capitan, som mange af os så som en beskeden opgradering af Mac’en.

Foto: Apple
Foto: Apple

Macbook Pro
Hvilket fører os til Mac. Apples laptops sælger bedre end markedet, og går dermed mod strømmen. På trods af at dette er det længe siden, der er kommet opdateringer til deres Pro-bærbare. Det er langt fra sikkert, at der gør det nu. Men hvis det sker på mandag, forventer vi, at 13- og 15-tommerne bliver erstattet med helt nye modeller, og ikke kun opgraderede udgaver. Det betyder tyndere, lettere, hurtigere, større lagerkapacitet, bedre skærm – og måske dette:

MacBook Pro, koncepttegning: Martin Hajek
MacBook Pro, koncepttegning: Martin Hajek

Rygtet siger, at den næste generation af MacBook Pro får Thunderbolt 3, som er en forbindelsesstandard for eksterne enheder med op til 40 Gbps dataoverførselshastighed. Det gør adgangen til data på eksterne harddiske og NAS’er betydeligt hurtigere end USB 3. Men det store tilløbsstykke skulle blive et integreret OLED-touchpanel, hvor brugeren kan bestemme hvilke programmer og funktioner, som bør ligge, hvor F-tasterne normalt er. Det kan også betyde, at Mac’erne får Touch ID, som låser computeren op, og som måske kan anvendes med netbank?

En smart, men måske ikke helt sandsynlig idé.

Skulle Apple vælge at vente med at lancere nye MacBook Pro-modeller, regner vi med, at vil blive lanceret i god tid inden skolestart.

Det, vi ønsker, at Apple skal lancere:

iPhone 7
Det kan du godt glemme. Men hvor ville det være sejt, hvis de alligevel gjorde det nu! Desværre er vi nødt til at vente indtil mindst september i år for at få den næste generation af iPhone at se. Så ingen yderligere spekulationer fra vores side endnu.

Apple Watch 2
Da Apple Watch blev født, var det det allervildeste smart-ur på markdet, og salgstallene var eventyrlige i sammenligning med det beskedne marked for wearables, hvor salgstallene skulle tælles i få tusinde eksemplarer. Vi tror ikke, at Apple lancerer et nyt Apple Watch på mandag, men når det sker, ønsker vi en større version med større skærm, frihed fra mobilen, bedre batteri, vandtæthed til mindst 100 meter – og selvfølgelig en masse nye funktioner, som vi i dag kun kan drømme om. Touch ID på skærmen, for eksempel.

Foto: Apple
Foto: Apple

Den næste generation kommer dog sandsynligvis først, når vi kommer tættere på jul i år, så også lægger vi spekulationerne på hylden.

Mac Pro
Prof-mac’en og den lille minimodel, har været på markedet så længe, at en opdatering ligger i kortene. For eksempel har Mac Pro brug for en meget bedre grafikydelse, og samme omgang Thunderbolt 3, samt en generel opgradering af, ja, alt i virkeligheden!

Foto: Apple
Foto: Apple

Apple 5K Display

Foto: Apple
Foto: Apple

Det gamle 27-tommers Apple Display har længe været moden for udskiftning. En 5K-skærm i stil med den, der er i retina-iMac-en virker som en indlysende afløser. Men foreløbig har Apple ikke keret sig om at erstatte den gamle HD-skærm. Og det gør de næppe heller nu.

Men vi vil stadig gerne have en. Og det er vi nok ikke ene om.

Tim Cooks Keynote-præsentation på WWDC 2016 starter kl. 19 centraleuropæisk tid på mandag, og vi opdaterer med de vigtigste nyheder fra Apple og vore betragtninger mandag aften.

Vil du se den live, kan du følge med her.

 

Annonce
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Billede