Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu kommer Huawei Mate 9 Pro

Så har Huawei sat slagskibet i søen. Og der er ikke sparet på noget som helst.

Skrevet af / 23/11/2016 - 14:52
Nu kommer Huawei Mate 9 Pro

Vi har her i Skandinavien måttet nøjes med at begtragte Huaweis nye topmodel, Mate 9, lidt misundeligt og på afstand. For vi var ikke med i det gode selskab, der fik adgang til den. Det fandt vi lidt mærkeligt. Men her er forklaringen. Vi får i stedet Mate 9 Pro, som kommer på markedet Skandinavien i tide til jul.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Der er tale om en ægte præmiummodel med metal chassis og finisgh i børstet stål. På indersiden finder vi Huaweis egen Kirin 960-CPU, som ifølge vores foreløbige tests er virkelig hurtig. Det har voldsomme 6 GB hukommelse og 128 GB lagerplads. Der er ikke sparet på noget der. Som en ekstra lækkeri har den også et generøst 4.000 mAh batteri, som skulle holde til to dages brug. Og hurtig opladning, der giver én dags brug på bare 20 minutter i laderen.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Forsiden oser af luksus med en smukt buet OLED-skærm, ligesom det andet mærkes topmodel. Skærmstørrelsen er 5,5 tommer, hvilket er rigeligt uden at være for uhåndterligt. Opløsningen er 1.440 x 2.560 pixels. Brugerfladen er opdateret til 5,0 EMUI der har usædvanligt få fjollede funktioner, og i stedet et relativt rent udseende med et par funktioner, der tilføjer noget til den stringente Android 7.0 .

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Huawei satser fortsat på billesiden med anden generation af kameraer udviklet i samarbejde med Leica. Du får et 12 Mp farvekamera et 20 Mp monokrom (!) kamera. Ud over stilfulde sort-hvide fotos kan det andet kamera bruges til at forbedre detaljer. Kameraerne har også 4-i-1 hybrid autofokus.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

En af svaghederne ved Huawei P9, som var den første med dobbeltoptik, var ydelsen i svagt lys. At dette er forbedret, kunne vi hurtigt konstatere gennem en direkte sammenligning af de to telefoner.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Kameraet har også 2x zoom, som siges at være optisk, uden at det forklare præcis, hvordan det gøres. Måske bruges det højere opløste kamera til at fange detaljerne? Det finder vi ud af, når den virkelige test kommer snart.

I Danmark kommer telefonen i farverne guld og grå, og prisen bliver ca. 5.999 kroner. Forudbestilingen er startet, og telefonerne kommer i midten af december.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top