Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nu kommer HarmonyOS

Huawei har bekræftet officiel lancering i næste uge.

Skrevet af / 25/05/2021 - 14:04
Nu kommer HarmonyOS

Huawei har arbejdet på et eget operativsystem som alternativ til Android i en årrække. HarmonyOS, som systemet hedder, var længe et skrivebordsprojekt, men blev pludselig meget mere aktuelt, da den kinesiske virksomhed for godt to år siden blev boykottet af USAs daværende Trump-regering og placeret på de amerikanske myndigheders sorte liste.

HarmonyOS blev for første gang officielt præsenteret blot få måneder efter boykottens begyndelse – i forbindelse med Huaweis udviklerkonference i august 2019 – og nu har det kinesiske firma så offentliggjort en video på det sociale medie Weibo, hvori Huawei bekræfter, at HarmonyOS nu er klar til launch og vil blive lanceret d. 2 juni.

Det vides ikke med sikkerhed, om der er tale om en ren kinesisk affære eller en global lancering.

Android 10? Skulle her ikke have stået HarmonyOS 2? (Foto: Ars Technica)

En kopi af Android?

Under alle omstændigheder skal det blive spændende at se, hvad Huawei har at vise os på næste onsdag.

For nogle måneder offentliggjorde tech-mediet Ars Technica nemlig en gennemgang af en betaudgave af HarmonyOS, der indikerede, at det nye operativsystem mere eller mindre var en ren kopi af Android. Sågar af en ældre udgave af Android fra 2019.

Al koden under brugerfladen var ren Android, hævdede Ars Technica dengang. F.eks. viste software-oplysningerne under Indstillinger, at mobilen kørte Android 10. Og under Indstillinger/Apps var der henvisninger til apps som Android Services Library, com.Android.systemui.overlay, com.android.carrierconfig, etc.

8-1 7-2 6-1 5-2
<
>
Her er brugerfladen i Huaweis HarmonyOS. Ligner det mon noget, vi kender? (Foto: Ars Technica)

Huawei afviste dengang dog alle påstande om, at HarmonyOS skulle være en piratkopi af Android.

“HarmonyOS er et fuldstændig nyt operativsystem bygget på Huaweis distributionsteknologi, der er unikt designet omkring de nye fremtidige behov, hvor forskellige IoT-enheder er indbyrdes forbundet. Det kan implementeres on-demand på tværs af en bred vifte af enheder og fleksibelt imødekomme forskellige hardware- og applikationskrav.

Samtidig med at alle gældende open-source regler overholdes nøje, udnytter HarmonyOS et stort antal open-source ressourcer fra tredjeparter, inklusiv Linux, til at fremskynde udviklingen af ​​en omfattende arkitektur.

Selvom visse brugerflade elementer fra EMUI 11 er bevaret i den nuværende udvikler-beta, lanceres HarmonyOS med en helt nyt brugerflade på kommende Huawei-smartphones. Betaprogrammet for udviklere er stadig i gang, og vi opfordrer til og glæder os over enhver feedback fra udviklere og partnere. Sammen kan vi arbejde for at bringe vores vision om ‘Simple AI Life’, til live,” udtalte virksomheden dengang.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top