Nu kan du lade mobilen på minutter

Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.

Er du bange for, at mobilen opgiver ævred midt på dagen, fordi batteriet løber tør? Så lider du af Low Battery Anxiety eller Nomophobia (angsten for at være uden mobil). Den frygt kan i fremtiden være reduceret til et ubehageligt minde. I hvert fald, hvis Qualcomms Quick Charge 5 bliver udbredt.

Qualcomm har annonceret, at den nyeste udgave af deres Quick Charge opladningsteknologi vil kunne oplade mobilbatteriet til halv kapacitet på bare fem minutter. En fuld opladning af en typisk mobil skulle tage et kvarter. Under Quick Charge 5 skal  man kunne oplade en mobil med en ladeeffekt på op til 100 watt (det er 10 gange mere end Quick Charge 4). Og alligevel skal det i følge Qualcomm være lykkedes at undgå ophedning af batteriet (10 grader køligere end Quick Charge 4).

Men da der er tale om en ny standard, og vel at mærke kun én chipproducents bud på en nye standard, gælder den lynhurtige ladetid altså kun for din næste mobil. Og kun hvis mobilproducenten til den tid vælger at understøtte Quick Charge 5. Da Qualcomm samtidig ejer på den mest udbredte processorplatform, Snapdragon, og indbygger support for Quck Charge i den, vil det være nemt for mobilproducenterne at understøtte den hurtige opladning.

Standarder er dog noget, der er rigelige mængder af i mobilverdenen. Android-smartphones understøtter i forvejen USB-PD (USB Power Delivery), og også i denne standard er der faktisk indbygget mulighed for opladning med op til 100 W. Men det er alt andet end hverdagskost at se så høje ladeeffekter på andet end laptops.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.
  Duoen bag The Rain får fornyet tillid fra streaming-giganten.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.