Search
Generic filters

Nu kan du lade mobilen på minutter

Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.

Er du bange for, at mobilen opgiver ævred midt på dagen, fordi batteriet løber tør? Så lider du af Low Battery Anxiety eller Nomophobia (angsten for at være uden mobil). Den frygt kan i fremtiden være reduceret til et ubehageligt minde. I hvert fald, hvis Qualcomms Quick Charge 5 bliver udbredt.

Qualcomm har annonceret, at den nyeste udgave af deres Quick Charge opladningsteknologi vil kunne oplade mobilbatteriet til halv kapacitet på bare fem minutter. En fuld opladning af en typisk mobil skulle tage et kvarter. Under Quick Charge 5 skal  man kunne oplade en mobil med en ladeeffekt på op til 100 watt (det er 10 gange mere end Quick Charge 4). Og alligevel skal det i følge Qualcomm være lykkedes at undgå ophedning af batteriet (10 grader køligere end Quick Charge 4).

Men da der er tale om en ny standard, og vel at mærke kun én chipproducents bud på en nye standard, gælder den lynhurtige ladetid altså kun for din næste mobil. Og kun hvis mobilproducenten til den tid vælger at understøtte Quick Charge 5. Da Qualcomm samtidig ejer på den mest udbredte processorplatform, Snapdragon, og indbygger support for Quck Charge i den, vil det være nemt for mobilproducenterne at understøtte den hurtige opladning.

Standarder er dog noget, der er rigelige mængder af i mobilverdenen. Android-smartphones understøtter i forvejen USB-PD (USB Power Delivery), og også i denne standard er der faktisk indbygget mulighed for opladning med op til 100 W. Men det er alt andet end hverdagskost at se så høje ladeeffekter på andet end laptops.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.