Nyhed

Nu kan du lade mobilen på minutter

Quick Charge 5 lover halv opladning af et typisk smartphonebatteri på bare fem minutter.
forfatter

Er du bange for, at mobilen opgiver ævred midt på dagen, fordi batteriet løber tør? Så lider du af Low Battery Anxiety eller Nomophobia (angsten for at være uden mobil). Den frygt kan i fremtiden være reduceret til et ubehageligt minde. I hvert fald, hvis Qualcomms Quick Charge 5 bliver udbredt.

Qualcomm har annonceret, at den nyeste udgave af deres Quick Charge opladningsteknologi vil kunne oplade mobilbatteriet til halv kapacitet på bare fem minutter. En fuld opladning af en typisk mobil skulle tage et kvarter. Under Quick Charge 5 skal  man kunne oplade en mobil med en ladeeffekt på op til 100 watt (det er 10 gange mere end Quick Charge 4). Og alligevel skal det i følge Qualcomm være lykkedes at undgå ophedning af batteriet (10 grader køligere end Quick Charge 4).

Men da der er tale om en ny standard, og vel at mærke kun én chipproducents bud på en nye standard, gælder den lynhurtige ladetid altså kun for din næste mobil. Og kun hvis mobilproducenten til den tid vælger at understøtte Quick Charge 5. Da Qualcomm samtidig ejer på den mest udbredte processorplatform, Snapdragon, og indbygger support for Quck Charge i den, vil det være nemt for mobilproducenterne at understøtte den hurtige opladning.

Standarder er dog noget, der er rigelige mængder af i mobilverdenen. Android-smartphones understøtter i forvejen USB-PD (USB Power Delivery), og også i denne standard er der faktisk indbygget mulighed for opladning med op til 100 W. Men det er alt andet end hverdagskost at se så høje ladeeffekter på andet end laptops.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.