TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nu er prisbillig OnePlus Nord lanceret

Ny mellemklasse-mobil med 5G i butikkerne fra d. 4. august.

forfatter
Publiceret 21/07/2020 - 16:29

I slutningen af juni bekræftede kinesiske OnePlus endelig, at firmaet var på vej med en ny smartphone i mellemklassen.

Det skete efter flere måneder med rygter om en kommende budgetmobil fra OnePlus, som mange troede ville få navnet OnePlus Z. I stedet kunne OnePlus’ grundlægger og CEO Pete Lau fortælle, at den nye smartphone ville få navnet OnePlus Nord.

Den nye produktlinje havde blandt andet været et ønske fra OnePlus’ online-community, der længe har efterspurgt en endnu mere prisvenlig smartphone. Ikke mindst i takt med, at OnePlus’ premium-mobiler – såsom OnePlus 7T Pro McLaren og OnePlus 8 Pro – er blevet dyrere og dyrere.

OnePlus Nord kommer bl.a. i farven Blue Marble. (Foto: OnePlus)

Nu er den her så. OnePlus Nord er netop blevet præsenteret ved et virtuelt arrangement, som man kunne tilgå ved hjælp af Augmented Reality via sin mobiltelefon.

OnePlus havde imidlertid selv gennem flere uger lækket stort set alle detaljer om den nye mobil, så der var ingen overraskelser at komme efter for de mange OnePlus-fans, som fulgte lanceringen.

For 3.299 kroner (for 8 GB RAM og 128 GB lager) eller 3.899 kroner (for 12 GB RAM og 256 GB lager) byder OnePlus Nord på 6,44″ Fluid AMOLED skærm med en opdateringsfrekvens på 90 Hz (samme opdateringsfrekvens som sidste års topmodeller OnePlus 7 Pro og førnævnte OnePlus 7T Pro McLaren) og en skærmopløsning på hæderlige 2400 x 1080 pixels (409 ppi).

Dertil kommer en Snapdragon 765-processor med 5G, Android 10 (med OnePlus’ egen OxygenOS-brugerflade i version 10.5) samt et 4115 mAh batteri, som kan oplades fra 0% til 70% på en halv time via Warp Charge 30T. OnePlus Nord får til gengæld ingen trådløs opladning.

Den nye mellemklasse-mobil har firedobbelt kamera. OnePlus Nords primære kamera er blevet udstyret med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som den langt dyrere OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

Firedobbelt kamera

OnePlus Nords primære kamera er blevet udstyret med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som den langt dyrere OnePlus 8. Den primære linse har således både optisk billedstabilisering og en blænde på f/1.75.

Dertil kommer en 8 MP 14 mm ultravidvinkel-linse (119˚) samt en makrolinse og en dybdesensor. Både den primære linse og linsen med ultravidvinkel kan tage billeder i nattemodus.

Den nye mellemklasse-mobil er også det første produkt fra OnePlus med dobbelt frontkamera. Således er OnePlus Nord på forsiden blevet udstyret med en primær linse på 32 MP samt en supplerende 8 MP ultravidvinkel-linse (105˚), så man også kan få vennerne med på sine selfies.

Google-apps

Selvom OnePlus Nord som nævnt kommer med OnePlus’ egen OxygenOS-brugerflade, så bliver det uden firmaets egne opkalds- og besked-apps.

I stedet kommer OnePlus Nord med Googles originale Telefon-app samt med Google Messages til beskeder. Sidstnævnte understøtter bl.a. RCS-funktionalitet, som bl.a. understøttes af Telia.

OnePlus Buds er de første True Wireless hørepropper fra OnePlus. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds

Udover OnePlus Nord lancerede den kinesiske mobilproducent også et nyt sæt True Wireless hørepropper ved dagens virtuelle arrangement.

OnePlus Buds kommer med trådløs opladning og kan spille i op til 10 timer på en opladning. De kan lades yderligere tre gange i det medfølgende etui.

Hørepropperne har 13,4 mm dynamiske drivere samt Bas Boost og Dolby Atmos.

Pris og tilgængelighed

Som nævnt kommer OnePlus Nord i to farver (Blue Marble og Gray Onyx) i to versioner (8 GB / 128 GB og 12 GB / 256 GB), som koster hhv. 3.299 kroner og 3.899 kroner. Mobilen kan forudbestilles nu enten via https://www.oneplus.com/dk/nord-series eller hos 3, Telia, Elgiganten og Proshop. Fra d. 4. august er mobilen tilgængelig i butikkerne.

OnePlus Buds koster 699 kroner og kan også forudbestilles fra i dag.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend