Nu er prisbillig OnePlus Nord lanceret

Ny mellemklasse-mobil med 5G i butikkerne fra d. 4. august.
Annonce
Annonce
forfatter

I slutningen af juni bekræftede kinesiske OnePlus endelig, at firmaet var på vej med en ny smartphone i mellemklassen.

Det skete efter flere måneder med rygter om en kommende budgetmobil fra OnePlus, som mange troede ville få navnet OnePlus Z. I stedet kunne OnePlus’ grundlægger og CEO Pete Lau fortælle, at den nye smartphone ville få navnet OnePlus Nord.

Den nye produktlinje havde blandt andet været et ønske fra OnePlus’ online-community, der længe har efterspurgt en endnu mere prisvenlig smartphone. Ikke mindst i takt med, at OnePlus’ premium-mobiler – såsom OnePlus 7T Pro McLaren og OnePlus 8 Pro – er blevet dyrere og dyrere.

OnePlus Nord kommer bl.a. i farven Blue Marble. (Foto: OnePlus)

Nu er den her så. OnePlus Nord er netop blevet præsenteret ved et virtuelt arrangement, som man kunne tilgå ved hjælp af Augmented Reality via sin mobiltelefon.

OnePlus havde imidlertid selv gennem flere uger lækket stort set alle detaljer om den nye mobil, så der var ingen overraskelser at komme efter for de mange OnePlus-fans, som fulgte lanceringen.

For 3.299 kroner (for 8 GB RAM og 128 GB lager) eller 3.899 kroner (for 12 GB RAM og 256 GB lager) byder OnePlus Nord på 6,44″ Fluid AMOLED skærm med en opdateringsfrekvens på 90 Hz (samme opdateringsfrekvens som sidste års topmodeller OnePlus 7 Pro og førnævnte OnePlus 7T Pro McLaren) og en skærmopløsning på hæderlige 2400 x 1080 pixels (409 ppi).

Dertil kommer en Snapdragon 765-processor med 5G, Android 10 (med OnePlus’ egen OxygenOS-brugerflade i version 10.5) samt et 4115 mAh batteri, som kan oplades fra 0% til 70% på en halv time via Warp Charge 30T. OnePlus Nord får til gengæld ingen trådløs opladning.

Den nye mellemklasse-mobil har firedobbelt kamera. OnePlus Nords primære kamera er blevet udstyret med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som den langt dyrere OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

Firedobbelt kamera

OnePlus Nords primære kamera er blevet udstyret med samme 48 MP Sony IMX586 sensor som den langt dyrere OnePlus 8. Den primære linse har således både optisk billedstabilisering og en blænde på f/1.75.

Dertil kommer en 8 MP 14 mm ultravidvinkel-linse (119˚) samt en makrolinse og en dybdesensor. Både den primære linse og linsen med ultravidvinkel kan tage billeder i nattemodus.

Den nye mellemklasse-mobil er også det første produkt fra OnePlus med dobbelt frontkamera. Således er OnePlus Nord på forsiden blevet udstyret med en primær linse på 32 MP samt en supplerende 8 MP ultravidvinkel-linse (105˚), så man også kan få vennerne med på sine selfies.

Google-apps

Selvom OnePlus Nord som nævnt kommer med OnePlus’ egen OxygenOS-brugerflade, så bliver det uden firmaets egne opkalds- og besked-apps.

I stedet kommer OnePlus Nord med Googles originale Telefon-app samt med Google Messages til beskeder. Sidstnævnte understøtter bl.a. RCS-funktionalitet, som bl.a. understøttes af Telia.

OnePlus Buds er de første True Wireless hørepropper fra OnePlus. (Foto: OnePlus)

OnePlus Buds

Udover OnePlus Nord lancerede den kinesiske mobilproducent også et nyt sæt True Wireless hørepropper ved dagens virtuelle arrangement.

OnePlus Buds kommer med trådløs opladning og kan spille i op til 10 timer på en opladning. De kan lades yderligere tre gange i det medfølgende etui.

Hørepropperne har 13,4 mm dynamiske drivere samt Bas Boost og Dolby Atmos.

Pris og tilgængelighed

Som nævnt kommer OnePlus Nord i to farver (Blue Marble og Gray Onyx) i to versioner (8 GB / 128 GB og 12 GB / 256 GB), som koster hhv. 3.299 kroner og 3.899 kroner. Mobilen kan forudbestilles nu enten via https://www.oneplus.com/dk/nord-series eller hos 3, Telia, Elgiganten og Proshop. Fra d. 4. august er mobilen tilgængelig i butikkerne.

OnePlus Buds koster 699 kroner og kan også forudbestilles fra i dag.

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!