TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu er 4G større end 3G

4G-nettet har overhalet 3G. I hvert fald på mængden af data.

4G er ikke længere en lovende fremtidsteknologi, men en realitet. Tre år efter at der blev åbnet for signalet på masterne er der nu så mange, der dagligt har adgang til 4G på deres smartphones, at 4G-nettet har overhalet sin forgænger. Det skal dog siges, at det er målt på datatrafikken. Og det er i sagens natur lettere at bruge mange data hurtigt på 4G. Faktisk omkring 50 gange lettere.

Tallene for dataforbruget på 4G stammer fra Telia, som siger, at fire femtedele af befolkningen nu har adgang til 4G-netværket.

Det er en milepæl for os, at 4G-netværket nu har overhalet 3G“, siger Christoph Nørgaard, som er privatkundedirektør i Telia Danmark.

Han forklarer udbredelsen med, at rigtig mange har fået smartphones og tablets med 4G, og med at populære services som Spotify og HBO fået flere til at efterspørge og udnytte de høje datahastigheder.

Datatrafikken via 3G steg med 20 % i 2013, mens aktiviteten på 4G-nettet blev firedoblet i samme periode.

4g_vs_3G_telia
Der hentes nu flere mobildata via 4G-nettet end via 3G.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.