annonce

Note 7 får flyveforbud

Mobil

Efter flere eksploderende batterier anses Samsung Galaxy Note 7 for at være en sikkerhedsrisiko om bord på rutefly.

Foto: Ariel Gonzales
annonce

Samsungs lancering af Galaxy Note 7 kunne være gået bedre. Efter flere rapporter om telefoner, hvis batteri brød i brand, eller “eksploderede,” som mange kaldte det, blev det besluttet at udskyde den planlagte lancering i flere lande. Man anbefaler også bekymrede kunder at ombytte deres mobiler.

I den forgangne uge har der været flere rapporter om biler, der brød i brand, efter at telefonen overophededes og også om børn med forbrændinger. Så nu har Samsung besluttet at lave officiel tilbagekaldelse af de solgte mobiltelefoner for at undgå flere ulykker. “Samsung anbefaler, at du slukker din Galaxy Note 7 og returnerer det til salgsstedet for få en ombytning. Når du har slukket din Note 7, bør du ikke oplade den.

SAS advarer om brug og transport af Note 7. Telefonen må ikke tændes eller oplades om bord, og den må ikke anbringes i den indtjekkede bagage.
SAS advarer om brug og transport af Note 7. Telefonen må ikke tændes eller oplades om bord, og den må ikke anbringes i den indtjekkede bagage.

Den amerikanske luftfartsmyndighed FAA har officielt frarådet bruge og opladning af Note 7 om bord på fly. Flyselskaberne Qantas og Delta forbød hurtigt brug af Note 7 om bord. Og nu følger flere flyselskaber, såsom Emirates, Etihad og SAS. Flyselskaberne Virgin Atlantic, American, United og Air France har også udstedt advarsler, selv om de ikke direkte forbyder anvendelsen.

Sådan ser etiketten på de fejlsikrede Samsung Galaxy Note 7 angiveligt ud.
Sådan ser etiketten på de fejlsikrede Samsung Galaxy Note 7 angiveligt ud.

Også vi anbefaler, at du, hvis det er lykkedes dig at få fat i en Note 7, kontakt sælgeren for at forhøre dig om betingelserne for en ombytning. De nye Galaxy Note 7, hvor batteriet er blevet kontrolleret, skal efter sigende have en sort firkant på etiketten med en stregkode og et rundt “S” (som i “Safe”?) ved siden af.

Der er ikke på nuværende tidspunkt nogen indikationer om, hvornår Samsung Galaxy Note 7 frigives til salg.

Samsung har tidligere haft problemer med batteriet i Galaxy S4, hvilket du kan læse om her. Dog intet i det omfang, der har ramt dem i forbindelse med den nye Galaxy Note 7.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Klipsch lytter til kritik og forbedrer højttaler

Bliv fit med Philips

Er der forskel på højttalerkabler – og hvorfor?

Ny telezoom til Pentax-fotografer

Denne netværksafspiller er alt, hvad du behøver. Måske nogensinde.

En Grammy til Norge

Det bedste begynderkamera er blevet endnu bedre

Fujifilm har forbedret alt det, vi kritiserede ved X-T100.

Få bedre video-optagelser med en gimbal

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos-chef: Undskyld!

Alle produkter vil fortsat fungere efter maj, lover Sonos' CEO, Patrick Spence.