TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Note 7 får flyveforbud

Efter flere eksploderende batterier anses Samsung Galaxy Note 7 for at være en sikkerhedsrisiko om bord på rutefly.

Samsungs lancering af Galaxy Note 7 kunne være gået bedre. Efter flere rapporter om telefoner, hvis batteri brød i brand, eller “eksploderede,” som mange kaldte det, blev det besluttet at udskyde den planlagte lancering i flere lande. Man anbefaler også bekymrede kunder at ombytte deres mobiler.

I den forgangne uge har der været flere rapporter om biler, der brød i brand, efter at telefonen overophededes og også om børn med forbrændinger. Så nu har Samsung besluttet at lave officiel tilbagekaldelse af de solgte mobiltelefoner for at undgå flere ulykker. “Samsung anbefaler, at du slukker din Galaxy Note 7 og returnerer det til salgsstedet for få en ombytning. Når du har slukket din Note 7, bør du ikke oplade den.

SAS advarer om brug og transport af Note 7. Telefonen må ikke tændes eller oplades om bord, og den må ikke anbringes i den indtjekkede bagage.
SAS advarer om brug og transport af Note 7. Telefonen må ikke tændes eller oplades om bord, og den må ikke anbringes i den indtjekkede bagage.

Den amerikanske luftfartsmyndighed FAA har officielt frarådet bruge og opladning af Note 7 om bord på fly. Flyselskaberne Qantas og Delta forbød hurtigt brug af Note 7 om bord. Og nu følger flere flyselskaber, såsom Emirates, Etihad og SAS. Flyselskaberne Virgin Atlantic, American, United og Air France har også udstedt advarsler, selv om de ikke direkte forbyder anvendelsen.

Sådan ser etiketten på de fejlsikrede Samsung Galaxy Note 7 angiveligt ud.
Sådan ser etiketten på de fejlsikrede Samsung Galaxy Note 7 angiveligt ud.

Også vi anbefaler, at du, hvis det er lykkedes dig at få fat i en Note 7, kontakt sælgeren for at forhøre dig om betingelserne for en ombytning. De nye Galaxy Note 7, hvor batteriet er blevet kontrolleret, skal efter sigende have en sort firkant på etiketten med en stregkode og et rundt “S” (som i “Safe”?) ved siden af.

Der er ikke på nuværende tidspunkt nogen indikationer om, hvornår Samsung Galaxy Note 7 frigives til salg.

Samsung har tidligere haft problemer med batteriet i Galaxy S4, hvilket du kan læse om her. Dog intet i det omfang, der har ramt dem i forbindelse med den nye Galaxy Note 7.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.