Kompaktkamera

Panasonics nye CM10 virker på mobilnettet, men du kan ikke ringe med den. Til gengæld tager den bedre billeder end din mobil.
forfatter

Med SIM-kort, Wi-fi og Bluetooth er Panasonics nye CM10 så afgjort trådløs. Her kan man både overføre billeder via trådløst netværk og mobilnettet.

Sammenlignet med CM1, som vi testede for nylig, er kameraet er en enklere version, med opdateret Android OS 5.0, og ellers den samme 28mm Leica optik og 20 MP billedsensor.

Men imens Lumix CM1 også kan bruges som mobil, har Panasonic valgt at springe ringefunktionen over på CM10 og har i stedet koncentreret sig om kamerafunktionerne.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

CM10 er forholdsvis slank, sammenlignet med et kompaktkamera med en lignende 1″ billedsensor, som Sony RX100 IV, men den virker dog tyk ved siden af for eksempel en Sony Xperia Z5-mobil.

Her kan du tage billeder med højere kvalitet, end nogen mobiltelefon kan, hvilket kan gøre CM10 et interessant valg for journalister og andre, der har brug for at dele billeder hurtigt og nemt. Selv om man ikke kan ringe med den, er det muligt at sende SMS-beskeder og MMS, samt at sende og modtage billeder og filer over mobilnettet.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Du får også adgang til 4K-video med 4K Pre-Burst og 4K PhotoCapture, så man kan tage en række billeder i halvandet sekund før og efter, du trykker udløseren helt ned. Man kan også hente et 8 MP-billede ud fra en 4K-videostrøm. Dette åbner muligheder for at få præcis det billede, du ønsker, hvilket ikke er så nemt opnå med serieoptagelser.

Batteritiden på 2.600 mAh lover op til 300 skud, 100 minutters 4K-video, eller 12 timers 4G-kommunikation på én opladning.

Annonce

I øjeblikket ser det ud til, at CM10 kun kommer til salg i Japan, men det sagde Panasonic også om CM1. Og den er siden blevet tilgængelig i flere europæiske lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også