Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Mobil-overraskelse fra Huawei

Mate 20 Pro er en af årets mest interessante og fuldspækkede modeller.

Skrevet af / 17/10/2018 - 16:05
Mobil-overraskelse fra Huawei

Siden lanceringen af P20 Pro har Huawei været konge, når det gælder kameratelefoner. Men i dag lancerede de Mate 20 Pro, der faktisk slår P20 ved at have tre kameraer! Og som vores tidlige tests viser, burde kvaliteten også være i top.

Moderne forside uden kanter. (Foto: Lyd & Billede)

Skærmen er på 6,4 tommer, hvilket er større end på P20 Pro, men frem for alt er den væsentlig mere højopløst med 3120 x 1440 pixel. Den har minimale kanter og let afrunding på siderne.

Indvendig finder vi den nye såkaldte 7 nanometer Kirin 980, som ifølge vores foreløbige tests er 20-45 procent hurtigere. Og grafikken ser ud til at være speedet op med omkring 25 procent. Det er helt klart en mobilprocessor, man skal tage alvorligt!

Hukommelsen er på 6 gigabyte, og telefonen har generøse 128 gigabyte lagerplads, som kan udvides med hukommelseskort.

Changerende bagside. (Foto: Lyd & Billede)

Mate 20 Pro lanceres i farverne sort, blå og – som her – Twilight. Bagsiden kan fremvise et firkløver af linser, hvoraf den ene dog er blitzen.

(Foto: Lyd & Billede)

I modsætning til tidligere eksperimenter er de ekstra objektiver – en 20 megapixel vidvinkel og en 8 megapixel tele – nu håndgribeligt praktiske. Og standardobjektivet på 40 megapixel f/1.8 er ekstra velegnet til fotografering i svagt lys. Slet ikke dårligt!

Testbillede i svagt lys. (Foto: Lyd & Billede)

På bagsiden bemærker vi en anden ting. Hvor er fingeraftrykslæseren? Jo, den er skjult bag glasset. Og det fungerer rigtig godt!

(Foto: Lyd & Billede)

Batteriet er på hele 4200 mAh og understøtter seriøs hurtigopladning (70 procent på 30 minutter) samt 15 watt trådløs opladning. Men det er virkelig interessante er, at den har “wireless reverse charging”, hvilket vil sige, at Mate 20 Pro kan oplade andre enheder trådløst!

 

Dansk pris: 7.499 kroner.

Er din vens batteri løbet tør? (Foto: Lyd & Billede)

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top