IFA 2016

Ja, du læste rigtigt. For første gang i mands minde har en producent lanceret en helt ny tablet.
forfatter

Den var egentlig ikke tiltænkt en hovedrolle ved dagens lancering på IFA-messen, men med sin blotte eksistens blev Huaweis nye MediaPad M3 dagens stjerne. Denne skribent kan ikke huske, hvornår en større producent sidst har lanceret en vaskeægte tablet, men det gjorde kineserne i dag, og den ser rigtig lovende ud. Især til prisen, som starter ved EUR 349 (endnu ingen officiel dansk pris) for en model med kun wi-fi og 32 GB indbygget lager.

Den Android-baserede Huawei MediaPad M3 kommer med 8,4” skærm med 2560 x 1600 pixel opløsning. Bag skærmen sidder Huaweis egen Kirin 950 octa-core processor samt et 5100 mAh batteri, som skal give en batterilevetid på op til 11 timer.

Huawei MediaPad M3 med 8,4" skærm har 2K-opløsning. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Huawei MediaPad M3 med 8,4″ skærm har 2K-opløsning. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Tabletten har fingeraftrykslæser i hjemknappen på fronten – og desuden indbyggede stereohøjttalere samt lydoptimerende software udviklet i samarbejde med harman/kardon.

Den kommer i fire forskellige konfigurationer (wi-fi eller wi-fi + LTE og med enten 32 eller 64 GB indbygget lager), men det vides endnu ikke, hvilken eller hvilke modeller, som bliver tilgængelige på det danske marked. Det skulle dog være ganske vist, at MediaPad M3 kommer i de danske butikker i løbet af efteråret.

Hovedrollen
Men nu var det faktisk Huawei Nova, som fyldte mest på Huaweis pressemøde, som foregik i Velodrom i Berlin, godt en times kørsel væk fra selve IFA-messen.

Richard Yu fra Huawei lancerer den nye Nova-model på IFA i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Richard Yu fra Huawei lancerer den nye Nova-model på IFA i Berlin. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Der er tale om en ny smartphone i mellemklassen, som til en pris på under 3.500 kroner bliver en pendant til Honor 8, men med mindre skærm og et mere slankt design og kurvet design, som ifølge Huawei er inspireret af “moderne arkitektur”.

Faktisk kommer der to modeller i den nye Nova-serie, Nova og Nova Plus, men det er kun den lille Nova med 5” skærm, som kommer på markedet i Danmark.

Huawei Nova kommer til Danmark til en pris på under 3.500 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Huawei Nova kommer til Danmark til en pris på under 3.500 kroner. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Der sidder en otte-kernet Snapdragon 625 under skærmen på Huawei Nova, som kommer med Full HD opløsning, fingeraftrykslæser på bagsiden og et batteri på hele 3020 mAh.

Som på Huaweis andre mobiler sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Som på Huaweis andre mobiler sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Fingeraftrykslæseren har en del funktioner. Bl.a. kan man bruge den som kameraudløser, så det bliver nemmere at tage selfies (med frontkameraet på 8 MP), og netop selvportrætter er et stort fokus på Huawei Nova, som kommer med diverse software-funktioner, der kan gøre motivet – altså dig selv – smukkere og mere attraktiv på billeder, inden de postes på de sociale medier.

Mobilen er selvfølgelig Android-baseret og kommer med 3 GB RAM og 32 GB indbygget lager, som kan udvides via microSD-kort. På nogle markedet vil telefonen undertøtte dual-SIM, men om det bliver tilfældet i Danmark vides endnu ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.