Microsoft beder HTC installere Windows Phone på Android-mobiler

I et forsøg på at øge udbredelsen af sit mobile operativsystem tager Microsoft nu et utraditionelt skridt.

HTC har ikke lanceret en smartphone baseret på Windows Phone 8 siden sommeren 2012. I stedet har firmaet i 2013 fokuseret næsten udelukkende på Android-flagskibet HTC One samt spin-off telefonen HTC One mini. Faktisk har stort set ingen mobilproducent med undtagelse af Nokia (og Huawei som lancerede en enkelt billigmodel i begyndelsen af året) sendt nye Windows Phone 8-produkter på markedet i 2013, og derfor prøver Microsoft nu en utraditionel strategi for at øge udbredelsen af firmaets mobile operativsystem, der i øjeblikket halter langt bagefter konkurrenterne Android fra Google og Apples iOS.

Terry Myerson, som leder Microsofts division for mobile operativsystemer, har således ført samtaler med den taiwanesiske mobilproducent HTC i et forsøg på at overtale HTC til at installere Windows Phone 8 på producentens eksisterende og kommende Android-modeller! Det skriver Bloomberg.com.

Mediet citerer anonyme kilder, der i øvrigt kan berette, at Microsoft er villige til at reducere eller helt sløjfe det licens-gebyr, som producenter af smartphones med Windows Phone 8 ellers skal betale til Microsoft.

Der er blot tale om en føler fra Microsofts side, og samtalerne har ikke resulteret i konkrete planer, understreger Bloombergs anonyme kilder, og derfor er det også usikkert, om Microsoft forestiller sig, at brugeren fra begyndelsen skal kunne vælge Windows Phone 8 i stedet for Android, når han eller hun tænder telefonen for første gang, eller om man skal kunne skifte mellem de to systemer efter forgodtbefindende.

HTC, som i dag altså primært producerer smartphones med Googles Android-styresystem, producerede i 2002 Orange SPV, som var den første smartphone med Microsofts daværende mobile operativsystem, Pocket PC 2002.

Les videre
Exit mobile version