TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

LG V10 med second screen kommer til Danmark

V10 er den første model i LGs nye V-serie, der henvender sig til de mest krævende brugere.

LG er langt fra først til mølle med ideen om en ekstra skærm til mobilen. Russiske Yotaphone udstyrer deres mobil med en komplet skærm nummer to baseret på e-ink teknologi, mens Samsung med Galaxy Note Edge og Galaxy S6 edge placerer ekstra funktionalitet langs kanten af en krum S-AMOLED skærm.

Men nu vil LG også med til festen og lancerer mobilen V10 på det danske marked. V10 blev introduceret i USA og Sydkorea tidligere på efteråret og kommer altså med en lille ekstra skærm, som blot måler 2,1” og befinder sig langs kanten over den primære skærm, som er på 5,7”. Den såkaldte second screen er altid tændt.

Second Screen på LG V10 sidder over hovedskærmen og er altid tændt. Foto: LG
Second Screen på LG V10 sidder over hovedskærmen og er altid tændt. Foto: LG

Mens hovedskærmen anvendes, viser den ekstra skærm notifikationer samt ikoner for vejr, tid, dato og batteri. Det kan også konfigureres som start-menu med foretrukne apps, når hovedskærmen er tændt og bruges til at vise indgående opkald eller tekstbeskeder uden at blokere, hvad der vises på den store skærm.

Skal kunne tåle tæsk
Den robuste Dura Guard-konstruktion beskytter mobilen fra hårde slag, mens hjørnerne er ekstra forstærket. Designet er lavet af rustfrit stål (SAE klasse 316L).

Bagsiden og bunden af V10 er beskyttet af et blødt, men slidstærkt Dura Skin, der både er behagelig at holde, og som beskytter telefonen mod ridser. Desuden har telefonen et mønster på ryggen, der er specielt udviklet til at give et sikkert greb.

Fingeraftrykslæseren sidder bag på telefonen, som i øvrigt er beskyttet af såkaldt Dura Skin, der gør mobilen bedre at holde. Foto: LG
Fingeraftrykslæseren sidder bag på telefonen, som i øvrigt er beskyttet af såkaldt Dura Skin, der gør mobilen bedre at holde. Foto: LG

Øvrige funktioner
V10 er desuden udstyret med 32-bit Hi-Fi DAC fra ESS Technology. LG V10 er også det første kommercielle produkt på markedet, som udnytter Qualcomms antenneforstærkningsteknologi TruSignal, som giver optimeret signalstyrke, så man slipper for at ’tabe’ opkald, få hurtigere dataoverførsel og bedre dækning, uanset hvordan man holder telefonen, skriver LG i en pressemeddelelse.

Præcis som med LG G4, som vi har kåret som Årets Bedste kameramobil i 2015, har man med V10 fuld manuel kontrol over hvidbalance, lukkerhastighed, ISO og fokus. Og kan gemme billeder i råformat til billedbehandling. Men V10 går skridtet videre og tilbyder også fuld manuel videooptagelse.

Med manuel optagetilstand, kan man justere lukkehastigheden, billeder per sekund, ISO, hvidbalance og fokus, når man optager video. Hvilket kan ske i tre forskellige opløsninger – HD, FHD eller UHD samt to forskellige billedformater – 16: 9 eller 21: 9.

LG V10 kommer i sort og hvid til en vejledende pris på 5.490 kroner. Foto: LG
LG V10 kommer i sort og hvid til en vejledende pris på 5.490 kroner. Foto: LG

Pris og tilgængelighed
LG V10 bliver lanceret på det danske marked i januar 2016 i farverne space black og luxe white med en cirkapris på 5.490 kroner.

Tekniske specifikationer:
Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
Skærm: 5,7” IPS Quantum, 2560 x 1440 pixel, 513 ppi (hovedskærm) / 2,1” IPS Quantum, 160 x 1040 pixel, 513 ppi (second screen)
Processor: 1,82 GHz + 1,44 GHz Qualcomm Snapdragon 808 hexa-core
Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 200 GB)
Kameraer: 16 MP F1.8 / 5 MP
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC
Batteri: 3000 mAh
Mål: 159,6 x 79,3 x 8,6 mm
Vægt: 192 g

 

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.