Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Køb iPhone 5!

Skuffelsen efter lanceringen af iPhone 5, som ikke bød på de store overraskelser, er blevet afløst af begejstring. En række amerikanske medier har nu testet iPhone 5, og de er stort set enige: Apples nye smartphone imponerer.

Skrevet af / 19/09/2012 - 13:02
Køb iPhone 5!

Rygterne før lanceringen af iPhone 5 var mange og temmelig detaljerede, og da Tim Cook med kolleger sidste onsdag var færdige med præsentationen af den nye iPhone, sad mange tilbage med en lidt flad smag i munden. Vi havde håbet, at Apple ville overraske os, trække en kanin op ad hatten, men det skete ikke. Vi vidste stort set det hele på forhånd, og dagen efter mente medier og analytikere – både herhjemme og i det store udland – at Apple havde skuffet, og vi begyndte at spørge os selv, om Apple havde mistet magien. Om den var gået i graven sammen med Steve Jobs.

Men nu her, en uge efter, begynder anmeldelserne at komme fra de amerikanske journalister, som har været de første til at få fingrene i den nye iPhone 5, og nu har piben fået en anden lyd. Apples nye flagskibsprodukt imponerer, og har du først fået fingrene i en iPhone 5, så er der ingen vej tilbage, lyder dommen.

Teknologi-ekspert og tidligere chefredaktør for PC World, Harry McCracken, skriver for eksempel:

”Apples ”mojo” er fuldt funktionsdygtig. IPhone 5 byder på en række opdateringer, som, omend de ikke er revolutionerende, er meget velkomne. Heriblandt dens skærm, som er blevet en smule større, og lynhurtig 4G LTE mobilt bredbånd. Forbrugeren får også en forbedret version af det, der i forvejen var det bedste mobilkamera på markedet. Og så er Siri blevet klogere. Kort og godt, så er iPhone 5 den mest polerede udgave hidtil af det, der allerede var den mest lækre og polerede smartphone i verden.”

Den amerikanske journalist konstaterer også, at Apple ikke fortjener hån for at have ventet med at introducere LTE, tværtimod:

”Ejere af ikke-Apple smartphones med LTE kan håne Apple for at være rosinen i pølseenden med den lynhurtige mobilteknologi så meget de vil. Apple har ikke ventet indtil nu på grund af manglende evne. I stedet har man valgt at vente, indtil LTE kunne indbygges i telefonen uden at dræbe batteriet. (Med visse, tidligere Android smartphones med LTE kunne man nærmest se på batterimåleren, hvor hurtigt telefonen blev tappet for strøm.)”

Også det nye, meget lettere og tyndere design får mange roser med på vejen. David Pogue skriver i New York Times, at iPhone 5 nu er den tyndeste telefon i verden. Den forsvinder nærmest i din lomme, skriver han og konkluderer:

”Denne iPhone er så let, høj og flad, at den er godt på vej til at blive til et bogmærke.”

I samme ånd kalder CNET det chokerende, så let den nye iPhone 5 er, selvom den både er længere og har en større skærm end forgængerne. Efter et par dage vil iPhone 4S føles så tung som bly, konstaterer CNET.

Slår Samsung Galaxy S III
De går videre til at fremhæve en anden forbedring, som tit bliver overset, når medierne og eksperterne vurderer de mange smartphones på markedet. Nemlig lydkvaliteten når man faktisk taler i telefonen!

”Den vigtigste forbedring af lydkvaliteten skyldes den tredje mikrofon, som er blevet tilføjet netop for at forbedre lydkvaliteten for begge parter i en samtale. Derfor er der også blevet tilføjet støjdæmpning. I min test var dette en ubetinget succes. Især hvis jeg brugte telefonens håndfri højttaler, kunne mine samtalepartnere høre, at lydkvaliteten var blevet mere klar,” skriver CNETs anmelder.

Det har været en smule uklart, hvad der gemte sig bag Apples nye ”A6”-processor, som sidder i iPhone 5, men det viser sig at være en dual-core processor på 1,02 GHz, og desuden har iPhone 5 1 GB RAM, hvilket er en forbedring i forhold til tidligere modeller. Men selvom det på de rene specifikationer ikke kan hamle op med ærkefjenden, Samsung Galaxy S III, som har en quad-core processor på 1,4 GHz, så viser benchmark-tests, at iPhone 5 er hurtigere og har en højere ydelse.

”At starte telefonen og apps, at tage fotos – alting er hurtigere på iPhone 5. Benchmark-test med Geekbench har vist, at iPhone 5 ikke bare er hurtigere end iPhone 4S, den slår også Samsung Galaxy S III,” konkluderer således den britiske avis, The Telegraph.

Lyd & Billede/GEAR er klar med vores egen test af iPhone 5 kort efter den 28. september, hvor vi modtager vores første testeksemplar fra Apple.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Mobil med basale funktioner er målrettet skærmtrætte unge

Airtags til Android

Indbygget dashcam i Pixel?

Nye hjælpemidler til jagt fra Garmin

Bedre hjerteovervågning med Galaxy Watch

Skab video og musik på din iPad

Scroll to Top