TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Køb iPhone 5!

Skuffelsen efter lanceringen af iPhone 5, som ikke bød på de store overraskelser, er blevet afløst af begejstring. En række amerikanske medier har nu testet iPhone 5, og de er stort set enige: Apples nye smartphone imponerer.

forfatter
Publiceret 19/09/2012 - 13:02

Rygterne før lanceringen af iPhone 5 var mange og temmelig detaljerede, og da Tim Cook med kolleger sidste onsdag var færdige med præsentationen af den nye iPhone, sad mange tilbage med en lidt flad smag i munden. Vi havde håbet, at Apple ville overraske os, trække en kanin op ad hatten, men det skete ikke. Vi vidste stort set det hele på forhånd, og dagen efter mente medier og analytikere – både herhjemme og i det store udland – at Apple havde skuffet, og vi begyndte at spørge os selv, om Apple havde mistet magien. Om den var gået i graven sammen med Steve Jobs.

Men nu her, en uge efter, begynder anmeldelserne at komme fra de amerikanske journalister, som har været de første til at få fingrene i den nye iPhone 5, og nu har piben fået en anden lyd. Apples nye flagskibsprodukt imponerer, og har du først fået fingrene i en iPhone 5, så er der ingen vej tilbage, lyder dommen.

Teknologi-ekspert og tidligere chefredaktør for PC World, Harry McCracken, skriver for eksempel:

”Apples ”mojo” er fuldt funktionsdygtig. IPhone 5 byder på en række opdateringer, som, omend de ikke er revolutionerende, er meget velkomne. Heriblandt dens skærm, som er blevet en smule større, og lynhurtig 4G LTE mobilt bredbånd. Forbrugeren får også en forbedret version af det, der i forvejen var det bedste mobilkamera på markedet. Og så er Siri blevet klogere. Kort og godt, så er iPhone 5 den mest polerede udgave hidtil af det, der allerede var den mest lækre og polerede smartphone i verden.”

Den amerikanske journalist konstaterer også, at Apple ikke fortjener hån for at have ventet med at introducere LTE, tværtimod:

”Ejere af ikke-Apple smartphones med LTE kan håne Apple for at være rosinen i pølseenden med den lynhurtige mobilteknologi så meget de vil. Apple har ikke ventet indtil nu på grund af manglende evne. I stedet har man valgt at vente, indtil LTE kunne indbygges i telefonen uden at dræbe batteriet. (Med visse, tidligere Android smartphones med LTE kunne man nærmest se på batterimåleren, hvor hurtigt telefonen blev tappet for strøm.)”

Også det nye, meget lettere og tyndere design får mange roser med på vejen. David Pogue skriver i New York Times, at iPhone 5 nu er den tyndeste telefon i verden. Den forsvinder nærmest i din lomme, skriver han og konkluderer:

”Denne iPhone er så let, høj og flad, at den er godt på vej til at blive til et bogmærke.”

I samme ånd kalder CNET det chokerende, så let den nye iPhone 5 er, selvom den både er længere og har en større skærm end forgængerne. Efter et par dage vil iPhone 4S føles så tung som bly, konstaterer CNET.

Slår Samsung Galaxy S III
De går videre til at fremhæve en anden forbedring, som tit bliver overset, når medierne og eksperterne vurderer de mange smartphones på markedet. Nemlig lydkvaliteten når man faktisk taler i telefonen!

”Den vigtigste forbedring af lydkvaliteten skyldes den tredje mikrofon, som er blevet tilføjet netop for at forbedre lydkvaliteten for begge parter i en samtale. Derfor er der også blevet tilføjet støjdæmpning. I min test var dette en ubetinget succes. Især hvis jeg brugte telefonens håndfri højttaler, kunne mine samtalepartnere høre, at lydkvaliteten var blevet mere klar,” skriver CNETs anmelder.

Det har været en smule uklart, hvad der gemte sig bag Apples nye ”A6”-processor, som sidder i iPhone 5, men det viser sig at være en dual-core processor på 1,02 GHz, og desuden har iPhone 5 1 GB RAM, hvilket er en forbedring i forhold til tidligere modeller. Men selvom det på de rene specifikationer ikke kan hamle op med ærkefjenden, Samsung Galaxy S III, som har en quad-core processor på 1,4 GHz, så viser benchmark-tests, at iPhone 5 er hurtigere og har en højere ydelse.

”At starte telefonen og apps, at tage fotos – alting er hurtigere på iPhone 5. Benchmark-test med Geekbench har vist, at iPhone 5 ikke bare er hurtigere end iPhone 4S, den slår også Samsung Galaxy S III,” konkluderer således den britiske avis, The Telegraph.

Lyd & Billede/GEAR er klar med vores egen test af iPhone 5 kort efter den 28. september, hvor vi modtager vores første testeksemplar fra Apple.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend