TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kæmpe 3D-printer skal bygge hus på 20 timer

3D-printere er det nye sort. Allerede i dag kan de bruges til at fremstille små maskiner og reservedele, men nu vil en amerikansk forsker bruge en kæmpe 3D-printer til at bygge huse.

forfatter
Publiceret 13/08/2012 - 23:46

Contour Crafting er navnet på en ny måde at udnytte 3D-printer-teknologi til at fremstille en hel bygning på under et døgn! Dybest set er der tale om en meget stor 3D-printer, som hænges op over det sted, hvor bygningen skal opføres. Og så printer den huset i beton lag efter lag. Maskinen kan tilmed printe vandrør, kloakering og elektriske kabler, mens den bygger væggene, og når huset er færdigt, skal der bare tilføjes vinduer og døre.Manden bag Contour Crafting hedder Behrokh Khoshnevis, og han er professor ved Univerity of Southern California. Han har netop præsenteret konceptet ved et TEDx foredrag (se video efter historien).

Ifølge Khoshnevis kan teknologien ikke bare bruges til hurtigt at opføre boliger efter naturkatastrofer samt i områder plaget af fattigdom. Der er også perspektiv i at sende automatiserede 3D-printere til for eksempel Månen eller Mars for at opføre boliger, laboratorier, værksteder og andre faciliteter, så det hele kunne stå klar til en gruppe af kolonister eller videnskabsfolk.

Kilde: Dvice.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend