Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kæmpe 3D-printer skal bygge hus på 20 timer

3D-printere er det nye sort. Allerede i dag kan de bruges til at fremstille små maskiner og reservedele, men nu vil en amerikansk forsker bruge en kæmpe 3D-printer til at bygge huse.

Skrevet af / 13/08/2012 - 23:46
Kæmpe 3D-printer skal bygge hus på 20 timer

Contour Crafting er navnet på en ny måde at udnytte 3D-printer-teknologi til at fremstille en hel bygning på under et døgn! Dybest set er der tale om en meget stor 3D-printer, som hænges op over det sted, hvor bygningen skal opføres. Og så printer den huset i beton lag efter lag. Maskinen kan tilmed printe vandrør, kloakering og elektriske kabler, mens den bygger væggene, og når huset er færdigt, skal der bare tilføjes vinduer og døre.Manden bag Contour Crafting hedder Behrokh Khoshnevis, og han er professor ved Univerity of Southern California. Han har netop præsenteret konceptet ved et TEDx foredrag (se video efter historien).

Ifølge Khoshnevis kan teknologien ikke bare bruges til hurtigt at opføre boliger efter naturkatastrofer samt i områder plaget af fattigdom. Der er også perspektiv i at sende automatiserede 3D-printere til for eksempel Månen eller Mars for at opføre boliger, laboratorier, værksteder og andre faciliteter, så det hele kunne stå klar til en gruppe af kolonister eller videnskabsfolk.

Kilde: Dvice.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Apples Min fotostream nedlægges

Mobil med basale funktioner er målrettet skærmtrætte unge

Airtags til Android

Indbygget dashcam i Pixel?

Nye hjælpemidler til jagt fra Garmin

Bedre hjerteovervågning med Galaxy Watch

Scroll to Top