TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

iPhone 5 får NFC

Near Field Communication i mobilen skal erstatte dit Dankort. Skal man tro de seneste rygter, er teknologien nu på vej til den næste generation af Apples iPhone.

forfatter
Publiceret 25/06/2012 - 11:54

Sammen med iOS 6, det kommende mobile operativsystem til iPhone, iPod touch og iPad, lancerede Apple den helt nye PassBook app. Med denne app skal brugeren kunne håndtere og gemme boarding pas, biografbilletter, gavekort og alle andre typer af adgangskort med en stregkode eller QR-kode på deres mobile enhed. Det er i sig selv måske ikke den største nyhed, men allerede kort efter lanceringen blev der spekuleret på, om Apple mon vil bruge PassBook til at introducere mobile betalinger og dermed konkurrere med Google Wallet, som allerede i dag kan bruges i USA til mobile betalinger i samarbejde med Mastercard og VISA.

Google Wallet blev lanceret i september sidste år og virker indtil videre kun på Nexus S fra den amerikanske mobiloperatør Sprint.

Nu mener 9to5mac.com at vide, at den kommende iPhone 5 vil have indbygget NFC-teknologi, hvilket sammen med PassBook app’en vil give Apples brugere præcis samme muligheder som brugere af Google Wallet. App’en skal blot indeholde et eller flere kreditkort, og så er vejen banet for lynhurtige betalinger via NFC, når forretningerne med tiden får opstillet NFC-terminaler.

NFC står for Near Field Communication, og der er tale om en teknologi, der muliggør, at to fysiske enheder trådløst kan udveksle små mængder af data over kort afstand (mindre end 4 cencimeter) eller ved fysisk berøring. Dermed vil NFC i iPhone 5 også betyde lynhurtig overførsel af filer blot ved hjælp af fysisk berøring – en funktion som Samsung Galaxy S III allerede har i dag.Selvom iPhone 5 langt fra bliver den første smartphone med NFC, så er det set mange gange før, at Apple har kunnet skabe massiv interesse for nye teknologier, hvor andre har fejlet. Derfor kan en iPhone 5 med NFC skabe det store gennembrud for den mobile betalingsteknologi, der ellers har haft svært ved at få luft under vingerne. Det mener blandt andet Jim Peters, CTO hos SITA, der fremstiller kommunikationssystemer til luftfartsindustrien.

Apple får vænnet folk til at bruge app’en, og så lige pludselig vil de tilføje muligheden for at gemme dit kreditkort i PassBook, samtidig med lanceringen af den nye iPhone 5, som har NFC. Der er meget debat om, at NFC aldrig får succes på grund af alle uenighederne om, hvordan det skal fungere i praksis, og hvem der skal tjene pengene på alle transaktionerne, men butikkerne er nødt til at gøre sig klar, for det kommer. Når året er omme, vil langt de fleste smartphones have NFC indbygget, og hvis den kommende iPhone 5 også får NFC, så er det game over, siger Jim Peters til britisk Computerworld.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend