Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ikke flere opdateringer til Microsoft Surface Duo

Efter kun to Android-opdateringer meddeler Microsoft, at den ikke vil modtage flere.

Skrevet af / 15/09/2023 - 13:29
Ikke flere opdateringer til Microsoft Surface Duo

I en tid, hvor EU ønsker at forlænge mobiltelefoners levetid gennem retten til at reparere og truer med at lovgive om flere opdateringer, går Microsoft den anden vej. Allerede på Surface Duos treårsdag er det tid til at lægge den på hylden.

Det var i september 2020, at Microsoft udgav sin ret mærkelige mobile enhed med to skærme. Den kørte med Android 10, og Microsoft understregede, hvor nemt det var at bruge Microsoft 365-softwaren på den. Den havde også link-software til at forbinde den med Windows, så man problemfrit kunne skifte mellem desktop og laptop.

Mange producenter praler nu med, hvor mange Android-opdateringer der er inkluderet, og hvor mange år man kan forvente at modtage sikkerhedsopdateringer. Det skyldes, at forbrugerne i disse hårde tider ønsker at bruge deres mobiler i længere tid.

(Screenshot: Microsoft support)

Det føles derfor lidt bagvendt, at Microsoft nu meddeler, at Android 12L var den sidste version af operativsystemet, der vil blive understøttet på Surface Duo. Og ikke nok med det. Du kan også se i supportdokumentet, at de planlægger at droppe supporten til Surface Duo 2 om et år.

At der ikke kommer flere opdateringer, betyder selvfølgelig ikke, at du skal holde op med at bruge den med det samme. Men før eller siden er det risikabelt at bruge enheder uden de seneste sikkerhedsopdateringer. Og med tiden vil flere apps kræve nyere versioner af Android.

Læs også:

Microsoft fornyer Surface-serien

Nye samarbejder med Google og Qualcomm samt to enheder med dobbelt-skærm er blandt nyhederne fra Microsoft.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Scroll to Top