TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hvad har Apple med i aften?

Vi sammenfatter rygterne om iPhone 7 og andre produkter.

Vi er i San Francisco for at rapportere fra aftenens Apple-lancering. Så hvad kan vi forvente?

Der er formentlig ingen, der tror noget andet end, at vi vil komme til at se en iPhone 7.

For en gangs skyld, ser det ud til, at der ikke vil være tale om et nyt design, men at man fortsætter i samme stil som iPhone 6 og 6s. Antennebåndet på bagsiden skulle dog have fået en mere diskret placering.

Derimod har i de seneste uger verseret rygter om nye farver. Man vil sikkert fortsætte med de gamle guld, sølv og rosaguld, men “space gray” kan måske blive erstattet af en matsort og højglanssort model, der muligvis kun vil være tilgængelig med større hukommelse.

Apropos hukommelse, så skulle basismodellen ikke længere have de  pinlige 16 GB, men være opgraderet til 32 GB, med modeller i 128 GB og 256 GB for dem, der er sultne efter lagerplads.

Det mest vedholdende rygte siger, at Apple vil droppe hovedtelefonstikket. Dette har selvfølgelig irriteret mange med gode hovedtelefoner, men måske er det et nødvendigt skridt at tage? Præcis som da Apple fjernede den gamle, brede kontakt og gik over til Lightning, som har vist sig at være en langt bedre teknisk løsning.

Nogle hævder, at telefonen vil blive leveret med Apples EarPods med Lightning-stik, og en adapter til analoge hovedtelefoner. Uanset hvad der sker, er trådløse hovedtelefoner i fremmarch, og det kan fremskynde tendensen. Vi har derfor en test af trådløse hovedtelefoner i den rimelige prisklasse i oktobernummeret.

Ud fra ovenstående vil Apple sikkert også annoncere en række nye Beats-hovedtelefoner, der kan bruges med iPhone 7.

Standardmodellen af iPhone 7 skulle få optisk billedstabilisering. iPhone 7 Plus siges at have dobbelt kameralinse – en vidvinkel og et teleobjektiv – begge med 12 megapixel-opløsning. Der er rygter om, at kombinationen vil gøre det muligt at genfokusere et foto efter det er taget, men det er yderst tvivlsomt.

Skærmen siges at have samme større farverum som iPad Pro. Hjem-knappen bliver et touchfelt i stedet for en fysisk knap, hvilket underbygger rygtet om, at telefonen nu bliver officielt vandtæt.

Den nye A10-processor får efter sigende en clockfrekvens så høj som 2,4 GHz, hvilket er et stort spring op fra A9’erens 1,85 GHz. Det er dog være usikkert, om det kan gøres uden at ofre batterilevetid.

Hvad ellers?
Det store spørgsmål er imidlertid, hvorfor Apple tager det tunge skyts i brug og holder den fulde lancering i San Francisco i stedet for at have et lokalt møde i Berlin, som de plejer, når de bare lancerer en ny iPhone. Dette har ført til spekulationer om, at man vil vise noget mere.

Det er ikke utænkeligt, at der kommer et Apple Watch 2 med større batteri, hurtigere processor, indbygget GPS og bedre holdbarhed.

Vil der være en ny Macbook Pro med Touch-ID, USB-C, Thunderbolt 3 og et OLED-panel i stedet for funktionstasterne? Måske, men mere sandsynligt er den lanceres ved en separat begivenhed i oktober.

Kommer der så et VR-hovedsæt? Tjah, selv om rygtet siger, at Apple i al hemmelighed går og roder med en form for VR-teknologi, så der er kun få, der mener, at de allerede har formået at være klar med et konkret produkt.

I aften kl 19 dansk tid starter begivenheden, og så får vi vores nysgerrighed tilfredsstillet. Vi er som sagt på pletten for at rapportere kendsgerningerne, føle, famle og klemme på produkterne, samt opsummere hvor tilfredse eller skuffede vi er med det, som vises. Tag med os på Facebook, Twitter og www.lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.