TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
NYHED

Huawei: Ingen rygende pistol!

Huawei går rettens vej for at prøve hurtigst muligt at få omstødt den teknologiblokale, der truer med at stoppe firmaets produktion af smartphones og computere.

forfatter
Publiceret 29/05/2019 - 12:33

Huawei har i dag indgivet en anmodning om en hastekendelse som led i processen for at afdække, om de har forbrudt sig imod cybersikerheden. Firmaet har desuden opfordret den amerikanske regering til at standse sin kampagne mod Huawei, fordi den ikke kommer til at fremme cybersikkerheden.

At forbyde Huawei med den undskyldning at det handler om cybersikkerhed, kommer ikke til at gøre noget for at gøre netværk mere sikre. De forsøger at give en falsk tryghedsfornemmelse, og afleder opmærksomheden fra de reelle udfordringer, vi står overfor,” udtaler Song Liuping, Huaweis øverste jurist. “Politikere i USA bruger en hel nations styrke til at komme efter en privat virksomhed. “Dette er ikke normalt. Det er næsten aldrig set før i historien.

Den amerikanske regering har ikke fremlagt noget bevis for, at Huawei er en sikkerhedstrussel. Der er ingen pistol, ingen røg. Kun spekulationer,” tilføjer Song Liuping.

I klagen hævder Huawei, at sektion 889 i 2019 NDAA udpeger Huawei ved navn, og den forhindrer ikke bare amerikanske, statslige agenturer i at købe Huawei-udstyr og -tjenester, men forhindrer dem også i at indgå kontrakter med eller tildele tilskud eller lån til tredjeparter, der køber Huawei-udstyr eller -tjenester – selv om det ikke har nogen indflydelse på eller forbindelse til den amerikanske regering.

 

Farlig præcedens

Song kommenterer også, at Huawei er blevet tilføjet til “Entity List” af US Commerce Department for to uger siden. “Dette skaber en farligt præcedens. I dag er det telekommunikation og Huawei. I morgen kan det være din branche, dit firma, dine forbrugere,” siger han.

Glen Nager, Huaweis hovedrådgiver i sagen, siger, at sektion 889 i NDAA 2019 overtræder de såkaldte “Bill of Attainder”, “Due Process” og “Vesting Clauses” i den amerikanske konstitution. Således er sagen udelukkende “et retsligt spørgsmål”, da der ikke er nogle omtvistelige fakta, hvilket derved begrunder anmodningen om en hastedom for at fremskynde processen.

Hvis det ikke lykkes Huawei at få sagen fremskyndet, er det planen, at den skal behandles ved en høring d. 19. september.

 

Udstødt af alle

Huaweis retslige udspil kommer oven på to helvedesuger for den kinesiske mobilproducent. Siden firmaet blev sat på den såkaldte entity list er Huaweis teknologiske fundament væltet som dominobrikker. Først proklamerede Google, at Huawei ikke ville kunne bruge Android i sine kommende mobiler. Så fulgte Qualcomm og Microsoft trop med at nægte at levere processorer til Huawei. Og som det afgørende søm i kisten har engelske ARM forbudt samarbejde med Huawei. Dette slag er i virkeligheden det hårdeste, da ARM’s teknologi bruges i alle mobilprocessorer ud over Apples. Og skal Huawei skabe sin egen processor fra bunden, vil det tage flere år. Siden da har organisationen bag SD-kortstandarden også afbrudt samarbejdet med Huawei, der således også vil være afskåret fra at bruge SD-kort til lagring i kommende mobilmodeller. Hvis altså blokaden står ved magt, når retten har talt. [Opdatering 29/5 kl. 13:33] Det lader til, at SD Association har skiftet mening. Huawei optræder nemlig igen på listen over officielle medlemmer af organisationen, skriver Android Authority.

I mellemtiden er Huawei, der lige nu er verdens næststørste mobilproducent fanget i et limbo, hvor de på den ene side har en af de mest succesfulde kameramobiler, men hvor kunderne ikke ved, om de vil få adgang til opdateringer af styresystemet. Det har ramt salget, og nogle mobilkæder har endda taget Huaweis mobiler af programmet.

Læs også: Blokade kan smadre Android

Annonce
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Billede