TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Her er Siris efterfølger

Firmaet, der solgte den personlige assistent Siri til Apple, er klar med ny løsning, der er langt mere intelligent end forgængeren.

forfatter
Publiceret 10/05/2016 - 15:43

Viv er navnet på den nye stemmestyrede personlige assistent udviklet af Dag Kittlaus og Adam Cheyer, der også stod bag Siri, som i dag er integreret i alle Apples iPhone- og iPad-produkter.

Siris efterfølger blev demonstreret for offentligheden for første gang i går på en konference arrangeret af TechCrunch, og efter demonstrationen, som du selv kan se på videoen herunder, er der ingen tvivl om, at vi med Viv er kommet en hel del tættere på ægte kunstig intelligens.

I demonstrationen lagde administrerende direktør for Viv, Dag Kittlaus, ud med at spørge Viv om vejret, men efter at have fået det første ligefremme svar gik han videre med at stille mere og mere komplicerede spørgsmål – f.eks. om det havde regnet i Seattle for tre uger siden og om det ville blive varmere end 21 grader ved Golden Gate Bridge i San Francisco i overmorgen efter klokken 17. Viv havde ingen problemer med at svare på spørgsmålene, hvilket demonstrerede, at programmet hele tiden havde forstået spørgsmålenes kontekst.

I følge Kittlaus opnår Viv såkaldt contextual awareness – altså bevidsthed om sammenhæng – via dynamisk programmering. Med andre ord er Viv et stykke software, der programmerer sig selv og dermed kan tilpasse sig alle tænkelige situationer.

Dermed skulle det være helt ligetil for alle tredjepartsudviklere af diverse apps at integrere Viv med deres økosystem. Det er nemlig ikke nødvendigt at forudse alle typer af spørgsmål på forhånd og så kode faste svar ind i systemerne.

Se hele præsentationen af Viv herunder:

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend