NYHED

Her er de vigtigste nyheder til din iPhone

Se dig omkring med 3D-visning i kort-app’en. (Foto: Apple)

Til efteråret kan iPhone-brugere forny deres telefon med et helt nyt operativsystem. Her kommer iOS 13 med nyt design, mørk tilstand, flere kamerafunktioner, bedre og mere avancerede kort samt nyt login.

De fleste vil nok føle sig hjemme, for den grundlæggende brugeroplevelse vil være meget genkendelig, men der kommer mange nye funktioner.

(Foto: Apple)

Se dig omkring med 3D-visning i kort-app’en

Den nye Apple Kort-app kan se ud som på billedet ovenfor. Den er bygget op omkring en ny database, der giver bedre gadevisning, mere præcis information for gående og bredere vejdækning for kørende.

En helt ny “se dig omkring”-funktion skal sammen med 3D-billeder i høj opløsning give brugeren bedre gadevisning, og man kan samle og dele adresser til f.eks. restauranter, hoteller, forretninger og andre rejsemål. Steder kan også gemmes som favoritter, ligesom man kan på GPS-enheden i moderne biler.

Apple har opdaterede billedvisning, billedredigering samt kamerafunktionerne. Man kan swipe for at justere effekter, og de fleste redigeringsværktøjer kan også bruges på video. Billederne sorteres med avanceret maskinlæring, som skjuler kopier, men trækker de vigtigste billeder og begivenheder fra de sidste dage, måneder eller år frem.

Mere sikkert login

Der er også en ny og hurtigere måde at logge ind på apps og websteder på. Login til kontoer på sociale medier, skemaer, e-mail-adresser og adgangskoder erstattes af Apple ID.

På websites, der beder om ens e-mail-adresse, kan man vælge at holde sin e-mail skjult og i stedet dele en unik, tilfældig adresse.

Man kan også logge ind med Face ID eller Touch ID, og to-faktor autentifikation giver bedre sikkerhed for brugeren.

Mail-skærm, notifikationer og genveje i iOS 13’s mørk tilstand. (Foto: Apple)

Fra pressemeddelelsen:

Additional iOS 13 Features

Medlemmer af Apples udviklerprogram kan downloade betaversioner af iOS 13 allerede i dag (developer.apple.com), mens offentlige betaversioner bliver tilgængelige for iOS-brugere senere denne måned på beta.apple.com.

iOS 13 kommer til efteråret, til iPhone 6s og nyere.

Du kan finde mere information på apple.com/ios/ios-13-preview

Les videre
Exit mobile version