Foto

Hvis du tager billeder med mobil eller tablet, har du brug for denne app.
forfatter

Man kan sagtens tage billeder uden. Det gør de fleste. Men er man optaget af billedkvaliteten, er Adobes nye version af Lightroom til Android værd at downloade. Programmet giver en meget bedre værktøj til at justere billeder med. Også hvis man uploader billeder fra sit kamera til telefon eller tablet.

I det nye Lightroom 2.0 til Android er der også support for RAW-filer i DNG-format, så man kan arbejde med filer fra Nikon- og Leica-kameraer på mobil og navnlig tablet.

Lightroom 2.0 har flere forindstillinger, der kan ses på forhånd, før man gemmer sine redigerede billedfiler, og man kan for eksempel fjerne tåge, dis og uskarpheder.

Med Lightroom 2.0 har vi gjort det muligt at lave komplet fotoarbejde i fuld opløsning billeder, uanset hvor man er,” siger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef hos Adobe.

Foto: Adobe
Foto: Adobe

Nyt i Lightroom 2.0:

  • DNG – indbygget app-kamera, der understøtter billeder i DNG RAW-format
  • Shoot Through – forhåndsindstillinger til justering, før man tager et billede
  • Dehaze – fjerner tåge og dis i billedet
  • Split Toning – læg et farveskær på bestemte områder af billedet
  • Target Adjustment Tool – Værktøj til farve- og sort/hvid-redigering
  • Point Mode in Curve – værktøj til fuldstændig kontrol over farvetoner og kontraster

Lightroom 2.0 til Android kan findes i Google Play.

Hvidbalancekontrol:

Foto: Adobe
Foto: Adobe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.