TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Google lancerer bærbar til 1.425 kroner

Samsung producerer den nye Chromebook for søgemaskinegiganten Google.

forfatter
Publiceret 19/10/2012 - 03:10

Android er ikke det eneste operativsystem, som der står Google på. Mere ukendt, men absolut stadig interessant, er det Linux-baserede Chrome OS, som Google annoncerede tilbage i 2009. Det er et meget simpelt system, der er designet til udelukkende at køre web-applikationer såsom Google Docs og Google Drive.

Ligesom Google har fået produceret Nexus smartphones og tablet-computere af hardwareleverandører som HTC, Samsung og ASUS, så er det også sådanne samarbejdspartnere, som producerer den hardware, der kører Chrome OS – de såkaldte Chromebooks. De første to af slagsen kom i 2011 fra Acer og Samsung, og nu er den koreanske elektronikproducent altså klar med endnu en Chromebook, som denne gang kan købes for kun $249 svarende til knap 1.425 danske kroner! Det skriver Googles officielle Chrome blog.Med den nye Chromebook følger 100 GB gratis plads på Google Drive, og den kan som nævnt oven for bruges til at køre alle Google-tjenesterne, som jo er webbaserede, og derudover kan man selvfølgelig surfe på nettet, chatte, se film og høre musik med den billige bærbare.

Her er alle specifikationerne:

Skærm: 11,6” (1366 x 768)
Mål og vægt: 20,3 mm tynd, 1,1 kg
Processor: Samsung Exynos 5 Dual
Hukommelse: SSD + 100 GB på Google Drive
Kamera: VGA
Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, Bluetooth 3.0
Batterilevetid: 6,5 timer

Den eneste udfordring er, at Samsungs Chromebook kun kan købes i USA og i Storbritannien. Og primært online hos blandt andet Amazon.com, Best Buy og så naturligvis i Google Play. Der findes dog måder at gøre den slags på, hvilket du kan læse mere om her.

Inden da kan vi dog anbefale, at du kigger på denne ret sjove reklamefilm, som Google har lavet for deres Chromebook.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
iPhone 14 forsinkes af kinesiske corona-restriktioner Mindst én iPhone 14-model tre uger forsinket på grund af kinesisk COVID-19-nedlukning.
Nyt og smart fra Huawei Innovative smart-produkter til en sund livsstil.
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend