Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google er klar med Android 11

Beta-version er tilgængelig allerede fra i dag.

Skrevet af / 10/06/2020 - 18:58
Google er klar med Android 11

Eftersom Google IO, Googles årlige udviklingerkonference, er blevet aflyst i år på grund af coronavirus, bruger søgemaskinegiganten alternative metoder til at præsentere de vigtigste nyheder om firmaets kommercielle version af Android, verdens mest udbredte mobile operativsystem.

I en blogpost, som netop er blevet offentliggjort (med en uges forsinkelse på grund af Black Lives Matter-demonstrationerne i USA), opremser Google således de vigtigste nyheder i Android 11, som lanceres senere i år.

Blandt de vigtigste nyheder til Android-brugerne er f.eks.:

People-first notifications-’bubbles’: Et helt nyt notifikationssystem gør det lettere end nogensinde at læse og svare på samtaler på tværs af apps.

Contextual keyboard autofill: Selve svarene bliver også hurtigere at skrive med Gboard, som automatisk kommer med forslag til emojis og tekst baseret på den aktuelle samtale. Det vil også gøre det lettere at udfylde diverse formularer.

Updated voice access: Stemmekontrollen i Android 11 er også optimeret, så det bliver lettere at styre sin device med stemmen.

Easier device controls: Brugeren får lettere adgang til alle tilknyttede smart home-enheder ved at holde power-knappen nede (long press).

One-time permissions: I stedet for som standard at have adgang, kan man give apps engangs-adgang til mikrofon, kamera eller lokation.

Auto-reset: Hvis der går længe mellem brugen af en specifik app, vil Android 11 nulstille dens privatlivsindstillinger og give besked om dette.

Google skriver i blogposten, at man i år har valgt at afstå fra at live-streame en præsentation af nyhederne. I stedet kan interesserede få mere information om nyhederne i Android 11 ved at besøge denne webside for Android-udviklere.

Via Googles Beta-program skal beta-versionen af Android 11 blive tilgængelig allerede i dag for brugere af Googles egne Pixel-smartphones (fra version 2 og opefter), mens beta-versioner til smartphones fra andre producenter følger i løbet af de kommende uger.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top