Search
Generic filters

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Man skal ikke besøge mange butikker eller søge meget online for at forstå, at det er Apples iPad, der er sagen for de fleste. De dominerer markedet med tablets, der passer til alle, men nogle af dem var begyndt at virke forældede.

Sidste år udsendte Apple to lynhurtige, men svinedyre professionelle udgaver af de to største iPad-modeller. Nu kommer de to mindste og billigste også i nye versioner.

iPad mini og Apple Pencil

iPad mini med sin 7,9 tommers skærm er den mindste og mest handy. Den er også billigst, men det er længe siden, den var bedst. Mini-udgaven blev sidste gang opdateret for to år siden, men nu kommer der en kraftigere udgave med bedre skærm og understøttelse af Apple Pencil.

Læs testen af iPad 9,7″ her

(Foto: Apple)

Apple kalder deres bedste skærme Retina-skærme, og den nye 2019-model af iPad mini har fået en 25 procent mere lysstærk skærm med bedre farvegengivelse og True Tone, der tilpasser farverne til det omgivende lys.

Nyt er også muligheden for endelig at bruge Apple Pencil, som er umådelig praktisk til alt muligt fra tegning til retouchering af fotos.

En ny A12 Bionic-processor siges at gøre mini tre gange hurtigere end før og ni gange hurtigere til grafikprocessering.

Priser

iPad mini er i salg nu, i grå, sølv- eller guldfarvet og med enten 64 eller 256 gigabyte lagerplads. Prisen starter ved 3.399 kroner med Wi-Fi, men uden 4G mobildata og springer til 4.499 kroner med understøttelse af SIM-kort og 4G mobildata.

iPad Air

Den klassiske iPad-model blev omdøbt til Air efter en slankekur for nogle år siden. Nu kommer der en helt ny iPad Air med en større 10,5 tommers skærm, kraftigere processor og selvfølgelig understøttelse af Apple Pencil.

(Foto: Apple)

Den slanke Air-model har også fået Apples A12-processor, som ifølge Apple har avanceret maskinlæring og Core ML for bedre ydelse på Augmentet Reality. Den nye True Tone Retina-skærm har 2224 x 1668 pixel opløsning (264 ppi) og P3 farverum, og burde derfor være velegnet som værktøj.

Ikke kun for fotografer, men også til tegning, modellering og grafisk arbejde.

(Foto: Apple)

Priser

iPad Air er også til salg nu, i de samme farver som iPad mini og med 64 eller 256 gigabyte lager. Prisen er 4.299 kroner for den enkleste Wi-Fi-udgave, mens Air-udgaven med Wi-Fi og 4G mobildata starter på 5.399 kroner.

Meget, men stadig et godt stykke under den tilsvarende iPad Pro.

Bemærk, at de nye mini og Air kun understøtter første generation af Apple Pencil og ikke den mere avancerede udgave, der er tilpasset iPad Pro.

(Foto: Apple)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.