Nyhed

Black Week: Tre knaldgode mobiltilbud

Du kan finde gode smartphones til gode priser på Black Friday, men forhandlerne forsøger også at slippe af med de mest usælgelige varer. Her kommer vi med to varme anbefalinger samt en advarsel.
forfatter

I denne uge er det Black Week, den bedste uge for elektronikkæderne og for de forbrugere, der tænker sig om. For man kan komme til at brænde nallerne, hvis man ikke passer på og bare går efter det første det bedste Black Week-tilbud. I hvert fald når det gælder mobiltelefoner.

Det er nemlig sjældent, du finder et godt tilbud på de allernyeste og bedste smartphones i løbet af Black Week og på Black Friday. I stedet er forhandlernes slagtilbud ofte et forsøg på at få tømt lagret for de ældste og mest usælgelige modeller.

Der er dog guld at finde. Nogle modeller sælger dårligere end andre, selv om de i virkeligheden er glimrende produkter. Og dem kan man godt finde sat på tilbud til en særdeles favorabel pris.

Omvendt forsøger kæderne også indimellem at promovere bestemte produkter med kunstigt store prisfald. Vi siger ikke, at de lyver. Men indimellem bliver der pyntet lidt på sandheden.

Vi har kigget på de forskellige web-butikker og fundet to fremragende tilbud på smartphones, som vi varmt kan anbefale. Og som modvægt har vi også fundet et “tilbud”, hvor forhandleren vildt har overdrevet den påståede besparelse.

Som et godt tip skal vi huske at nævne, at tjenester som Prisjagt.dk og PriceRunner.dk altid viser de laveste priser til enhver tid samt prishistorik for udvalgte produkter. Du kan også oprette din egen “ønskeliste” og blive varslet, når disse produkter skifter pris.

To varme anbefalinger

Hos Elgiganten har vi fundet et par mobiltilbud, der virkelig er værd at nævne. Der er virkelig penge at spare, og vi kan skrive under på, at du får kvalitet for pengene.

Xiaomi 11T

Først og fremmest er Xiaomi 11T på tilbud til 2.990 kroner. Vi har testet Pro-udgaven, som vi gav 5 stjerner og vores specielle anbefaling, og forskellene på Xiaomi 11T Pro og Xiaomi 11T, der er på tilbud, er minimale.

Den vigtigste og mest nævneværdige af slagsen er, at Xiaomi 11T kommer med en Dimensity 1200-processor fra MediaTek i stedet for Pro-modellens Snapdragon 888, men Dimensity 1200 kender vi fra OnePlus Nord 2, som vi kårede som Årets Bedste smartphone i premium-klassen. Med andre ord fejlede MediaTek-processoren ikke noget, og vi regner stærkt med, at den også kører tilfredsstillende under skærmen på Xiaomi 11T.

Som du kan se på Prisjagt.dk kostede Xiaomi 11T indtil for få uger siden over 4.000 kroner, så der er godt 1.000 kroner at spare på den kinesiske mobil.

 

OnePlus Nord CE 5G

Det andet gode tilbud hos Elgiganten er på OnePlus Nord CE 5G, som vi testede i foråret.

Denne gang rammer OnePlus plet Med OnePlus Nord CE 5G har den kinesiske mobilproducent fundet noget nær den perfekte balance mellem pris og kvalitet.
OnePlus Nord CE 5G

CE-modellen blev lanceret blot få uger før førnævnte OnePlus Nord 2 og har derfor ikke fået så meget opmærksomhed, men faktisk er der tale om en glimrende smartphone med 90 Hz opdateringsfrekvens, et godt kamera, hæderlig ydelse samt et stort batteri, der holder strøm længe og kan oplades fra 0 til 70 procent på en halv time.

Den har kostet godt 3.000 kroner, siden den blev lanceret, men kan nu købes for 2.290 kroner, og det behøver du ikke at overveje ret mange gange. Den er alle pengene værd og mere til!

Og en advarsel

Vi har også fundet et eksempel på et ret dårligt tilbud, hvor forhandleren lover guld og grønne skove, men egentlig bare vil af med et restparti uden reelt at sætte prisen ned.

Hos Power finder man således dette “tilbud” på en Samsung Galaxy S21+ 5G med 256 GB lager til 6.499 kroner. Power lover, at man sparer hele 1.408 kroner, og store sorte bogstaver på gul baggrund skriger, at produktet “Aldrig er solgt billigere”.

Kigger man på nedenstående graf fra Prisjagt.dk over prisudviklingen på produktet, kan man bare konstatere at:

1) Mobilen ER blevet solgt billigere – helt tilbage i maj måned, hvor den kostede godt 6.300 kroner.

2) Prisen har været konstant på 6.500 til 6.600 kroner siden juli måned, så besparelsen på 1.400 kroner er i forhold til prisen, lige da mobilen blev lanceret for næsten et år siden.

Sådanne “tilbud” er der mange af, og Power er ikke de eneste, der gør det.

Som nævnt ovenfor kan du tjekke prisudviklingen for konkrete produkter hos tjenester som Prisjagt.dk og PriceRunner.dk. Husk altid at gøre dette, før du slår til, hvis du vil undgå at blive bondefanget af “tilbud” som det aktuelle eksempel fra Power.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.