TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

ASUS klar med Windows tablets

Nu skal vi vænne os til at give tablets fra ASUS et nyt efternavn. Firmaets populære Android-tablets kender vi som ”Transformer”. ASUS Vivo Tab og ASUS Vivo Tab RT er baseret på Windows 8 og RT.

forfatter
Publiceret 29/08/2012 - 15:39

Præcis som ASUS’ Transformer-serie fås også Vivo-modellerne med tastatur-dock, som lader brugeren anvende produktet både som tablet-computer og laptop. Docken har også sit eget batteri, som giver brugeren mere end den dobbelte batterilevetid.

ASUS lancerede de to Windows-baserede tablets i dag i Berlin i forbindelse med IFA, Europas største messe for forbrugerelektronik, der officielt åbner på fredag. Nøjagtig pris blev ikke oplyst.

ASUS Vivo Tab
Denne model har en virkelig stor Super IPS+ skærm på 11,6” og med en opløsning på 1366 x 768 pixels. Den leveres med 2 GB RAM og 64 GB indbygget hukommelse. Den store skærm til trods vejer ASUS Vivo blot 675 gram og er 8,7 mm tynd. Under hjelmen drives maskinen af en Next Generation Intel Atom processor.

Tablet-computeren er baseret på Microsofts Windows 8 og kan både betjenes med fingrene ved hjælp af multitouch og med den medfølgende pen fra Wacom. Vivo har desuden et kamera på 8 MP med autofokus og LED-flash samt en frontkamera på 2 MP. NFC-teknologi skal blandt andet gøre det nemt og hurtigt at forbinde ASUS Vivo til andre enheder.ASUS Vivo Tab RT
Lillebroderen er baseret på den særlige tablet-version (til ARM-baserede enheder) af Windows 8. Denne kalder Microsoft for Windows RT, heraf også navnet på den nye ASUS-tablet. Vivo Tab RT er med sine 8,3 mm og 520 gram både en smule tyndere og lettere end Vivo. Skærmen er med 10,1” også en smule mindre.

Processoren er en NVIDIA Tegra 3 quad-core ARM Cortex A9 processor. Det indebærer, at Vivo Tab RT ikke kan køre programmer, som er beregnet til processorer bygget på x86-protokollen – hvilket er stort set alle Windows programmer. Til gengæld bliver Vivo Tab RT leveret med en ARM-version af Office 2013 præinstalleret.

Som sin storebror har Vivo Tab RT 8 MP kamera, et 2 MP frontkamera og NFC.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend